De multe ori, când se gândesc la romantism, oamenii se lovesc de multe clisee: camera plină cu petale de trandafir, cereri în căsătorie pe ecrane imense, săruturi în varful turnului Eiffel. E evident pentru toată lumea că aceste lucruri sunt greu de realizat. Dar nu este întotdeauna necesar să se meargă până acolo pentru a realiza un decor romantic – există o mulţime de lucruri mici pe care le puteţi face. Iata cinci idei simple pentru a face intalnirile mai romantice:

1. Nu îţi lua telefonul la întâlnire
Cu sigurantă, de când sunteti împreună, s-a întâmplat de multe ori ca cel puţin unul dintre voi să întrerupă întâlnirea ca să-si verifice telefonul. Un telefon important, un mesaj, un mail venit pe telefon… si tot romantismul se risipeste. Eliminarea telefoanelor mobile de la o cină sau pentru un weekend vă va ajuta mult să îndreptati atenţia spre Dvs. si spre relatie. Dar dacă te hotărăsti să faci asta, ai grijă să stabilesti clar ora si locul intâlnirii, si poate să porti si un ceas. Sau îti poti lua telefonul la tine, dar îl tii inchis pe timpul întâlnirii.

2. Oferă cadouri cu semnificaţie, nu neapărat cadouri scumpe
Multe povesti cu zâne, comedii romantice si site-uri de matrimoniale sustin că nu e nevoie de bani pentru ca doi oameni să fie fericiti impreună. Nu ai nevoie decât de celălalt … şi de Christian Louboutin si de un imens HD TV, nu? Serios acum… stabilirea unui buget pentru cadouri înseamnă că vei oferi ceva simplu, dar cu o anumita semnificatie pentru persoana iubita. Incearcă, nu are cum să iasa rău!

3. Scrie o scrisoare
Acum câteva săptamani am făcut curat in dulap si am găsit o scrisoare de acum 7 ani de la prietenul meu. Am citit şi am simtit ceva special. Acestă scrisoare nu a adus înapoi sentimentele mele pentru el, dar mi-a amintit că, în ciuda unei despartiri destul de urâte, a existat un moment important în viaţa mea şi el a făcut parte din el.
Odată cu expansiunea social media, a messanger-ului, a emailului, a site-urilor dematrimoniale, am uitat de scrisori. Dacă un email este o versiune mecanică a gândurilor noastre, o scrisoare este o versiune artizanală. Aceasta nu va fi peste ani în arhive si nici nu va exista butonul “sterge” pentru ea, ci va exista mereu undeva si o vom găsi atunci cand ne vom astepta mai putin. Iar atunci cand se va intâmpla asta, ne va trezi amintiri dragi.

4. Staţi împreună un weekend întreg
La ocazii speciale avem tendinta să mergem in restaurante sofisticate, dar nu ne dam seama că prezenta celorlati ne fura intimitatea si romantismul. Incearcă să petreci un weekend intreg cu persoana iubită, doar voi doi. Vei avea parte de multa interactiune, creativitate, intimitate… Puteti chiar să alegeti filmul impreună sau să pregătiti cina amândoi.

5. Intoarce-te la natură
Plănuieste o iesire in natură! Ok, poate că nu este chiar un lucru pe care să-l inveti din articolele despre matrimoniale, dar dă o sansa acestui lucru, deoarece ieşirea in natură cu persoana iubită duce de multe ori la experiente romantice deosebite.