Cizmele UGG au crescut extrem de mult in popularitate in ultimii ani, atat in timpul sezonului friguros, dar nu numai. In fond, sunt produse relativ ieftine, de calitate buna si accesibile la pret, care chiar protejeaza picioarele de umezeala si frig.

Pentru articolul de astazi am ales 10 curiozitati, sau mai bine zis, 8 lucruri pe care nu le stiati despre cizmele UGG. Asadar, stiati ca:

  1. singurul magazin autorizat sa vanda aceste cizme este cel al brandului mama? De la ei puteti cumpara produse despre care stiti cu siguranta ca sunt originale si nu replici de proasta calitate;
    ele au aparut prima data in zona Australiei si a Noii Zeelande si au fost popularizate in perioada 1950-1960?
  2. cei care au propulsat popularitatea acestor cizme nu au fost cei de la casele de moda, ci practicantii de surf? Intrand in contact cu apa rece a oceanelor, ei aveau nevoie de o pereche de incaltaminte destul de ieftina, care sa reziste la apa si care sa le protejeze temperatura corpului.
  3. nu exista cizme ugg ieftine care sa fie comercializate la un pret de cativa zeci de lei? Cei care vand astfel de cizme la preturi de sub 30-40 de dolari comercializeaza replici, fie ca o fac cu buna stiinta sau nu.
  4. nu exista un creator cunoscut al cizmelor? Exista mai multe companii care sustin ca ele ar fi inventatorii de drept ai acestui tip de incaltaminte, insa momentan, cei ce produc UGG-uri, produc numai cu licenta, fara sa se afle intr-o franciza.
  5. exista si cizme ugg pentru barbati? Modelele pentru sectorul masculin sunt ceva mai scurte, insa pastreaza aceleasi principii de constructii si ofera aceleasi avantaje.
  6. cizmele originale sunt din piele batucita de oaie si sunt cusute pe interior cu lana?
  7. la curatarea produselor din peiele de oaie trebuie sa aveti grija de natura petelor pentru a nu distruge tesatura? De regula, cizmele se periaza usor, dupa care se sterg fara sa se ude prea mult. Daca inca mai exista murdarie la sfarsitul acestor operatiuni, pe piata exista produse speciale de curatare pentru produsele din oaie.