Daca la inceputul aniilor 2000, nu te-ai fi gandit ca vei avea posibilitatea prea curand sa incerci jocuri cu tiruri, la doar 13 ani distanta putem gasi o multime de astfel de jocuri atat pe internet cat si varianta PC, Xbox sau PS3. Pasionatii de viteza, la volanul unui gigant, nu trebuie sa-si mai faca prea multe griji, au acum cam tot ce isi doresc in materie de jocuri, si aproape toate sunt disponibile pe internet atat pentru a fi jucate, cat si pentru a fi achizitionate, in cazul celor cu bani. Si cum jocurile, indiferent de tipul lor, nu au lipsit niciodata din activitatile oamenilor, nici producatorii lor nu vor disparea prea curand.

Jocuri pentru PC

Unul din cel mai cunoscute jocuri cu tiruri cu remorca de pe piata in acest moment, este fara indoiala Euro Truck Simulator, al celor de la Excalibur Publishing. Nu mai departe de octombrie 2012, mai exact pe data de 26, apare in piata si contiuarea acestui faimos simulator, si anume Euro Truck Simulator 2. Intri in pielea regelui soselelor, calatorind prin Europa, indemanarea si rezistenta fiindu-ti puse la incercare. Vei vizita tari precum Belgia, Anglia, Germania, Italia, Olanda sau Polonia, avand si targeturi stabilite.

Pentru pasionatii acestui joc, trebuie stiut faptul ca, pentru a putea rula acest joc in conditii optime pentru PC, trebuie o configuratie minima cu procesor dual core, 2gb memorie, si minim 2gb spatiu pe hard disk. De asemenea sistemul de operare trebuie sa fie minim Windows XP, recomandat fiind Windows 7.

Un alt exemplu din seria de jocuri cu tiruri , este al celor de la SCS Software si anume Scania Truck Driving Simulator. Poti vizita centrul de teste al celor de la Scania, unde sunt disponibile noile modele de tiruri. Pretul cu care poate fi gasit in Romania, este de aproximativ 85 RON, fiind destul de accesibil pentru pasionatii de astfel de jocuri.

Jocuri de tip arcade

Pentru cei care nu-si permit sau nu doresc sa-si achizitioneze un joc full, varianta pentru pc, pot opta pentru variantele de jocuri de tip arcade flash, ce se gasesc gratuit pe multe siteuri din online. Aici vom gasi extrem de multe astfel de joculete, cele mai cunoscute fiind fara indoaia Extreme Trucks, Refinery Truck Driver sau American Truck 2. Sunt si alte variante de jocuri cu tiruri ce nu se bazeaza doar pe viteza, cum ar fi Truck Loader sau Heavy Loader.
Daca totusi le-ai incercat deja pe cele enumerate mai sus, si ai vrea sa mai incerci si altele, iti recomanda si Monster Truck Attack, Your large truck parking, Truck Parking In City sau Park My Big Rig 3.