13 operatori au licență pentru a funcționa în țara noastră până în anul 2026. Una dintre casele de pariuri unde se poate paria online 100% legal în următorii 10 ani este Sportingbet. Vezi aici o recenzie cuprinzătoare a platformei acestui bookmaker: https://pariurix.com/agentii/sportingbet.

În principiu, nu poți intra pe site-urile interzise

Din fericire, statul român a făcut ce trebuia să facă demult și a dat indicații provider-ilor de Internet să interzică accesul la platformele de pariuri ale operatorilor care nu și-au luat licența pentru România. Sunt, însă, și scăpări ale sistemului. De pe unele dispozitive poți accesa și site-urile interzise.

Poți paria din străinătate?

Mai există și varianta să fii plecat o vreme în străinătate. Poți avea tentația să îți deschizi cont la un bookmaker la care nu ai avea acces dacă ai fi în țară. Problema este că tu ești plătitor de taxe în România și te identifici cu datele din cartea de identitate. Dacă obții venituri din pariurile jucate la acel bookmaker, trebuie să plătești impozit.

Prin urmare, este important să cunoști lista caselor de pariuri legale în România, chiar dacă joci la pariuri online de pe teritoriul țării sau dinafara ei. Sunt două categorii de operatori: cei la care se poate juca cel puțin până în 2026 și cei care a căror licență expiră sau se reînnoiește în acest an.

Unsprezece licențe până în 2026

A fost o vară cu multe evenimente pentru piața pariurilor de la noi. Din iunie până la finalul lunii august, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc a acordat 13 licențe pentru următorul deceniu. Zece dintre agențiile online au secțiuni de pariuri sportive și casino. Trei au camere de poker și numai una dintre ele are și cameră de bingo. În România funcționează legal un singur operator cu platformă de betting exchange.

Aceste licențe pe zece ani nu reprezintă „cecuri în alb” pentru respectivii bookmakeri. Dacă, în acest interval, vreunul dintre ei încalcă angajamentele luate în dosarul de licențiere, atunci dreptul de funcționare poate fi retras. Probabil că un asemenea episod va fi mediatizat intens, dar nu miza pe asta. E bine să te informezi periodic dacă agențiile online la care pariezi sunt în regulă.

Doi operatori și-au pierdut licența

Ar mai avea licență provizorie și Baumbet, însă acest operator nu și-a lansat încă platforma de pariuri pentru România. În schimb, Winner și Dollarobet au trecut în rândul agențiilor online care nu au drept de operare. Oricum, avem destule case de pariuri online licențiate în România din care să alegem. Indiferent de bookmaker-ul ales, verifică valabilitatea licenței. Toți operatorii sunt obligați să o afișeze pe site!