Airsoftul este un sport care presupune simularea unor misiuni militare, intr-un loc special amenajat, cu ajutorul unor replici ale armelor reale, utilizand diferite echipamente specifice si tactici militare folosite de fortele armate.

Pentru cei mai multi jucatori, Airsoftul este oportunitatea perfecta de a trai senzatia unui razboi real si de a-si manifesta dorinta de aventura si adrenalina. Airsoft Constanta este locul perfect unde jucatorii pot gasi echipamente, arme si accesorii dintre cele mai sofisticate.

Airsoftul isi are originea la sfarsitul anilor ’50, in Asia de Est, in special in Japonia. Interzicerea armelor de foc care erau aproape imposibil de obtinut din cauza legilor locale au reprezentat prilejul perfect pentru aparitia armelor airsoft ca o alternativa legala a celor reale. Usor usor, Airsoftul s-a raspandit si a devenit foarte popular si in Europa.

Scenarii interesante si captivante, arme asemanatoare cu cele reale, echipamente de camuflaj, Airsoft este un joc sport care iti pune la incercare imaginatia si creativitatea. Scenariile variaza in functie de numarul jucatorilor, echipamentele si armamentul de care acestia dispun, locatie si puterea creatiei si a imaginatiei.

Airsoftul este jocul oamenilor cu un caracter puternic. Responsabilitatea si fair-play-ul sunt doua ingrediente necesare pentru ca jocul sa se dezfasoare in conditii de maxima siguranta. Jucatorii care au fost loviti trebuie sa recunoasca acest lucru, pentru ca urmele lasate de bile sa nu devina vizibile si lovitura sa fie valida.

Pentru ca airsoftul a devenit unul dintre sporturile preferate ale romanilor, in tara noastra exista foarte multe cluburi si grupari mari care practica acest sport. In Airsoft sunt reguli stricte pe care jucatorii trebuie sa le indeplineasca. Acestia incep lupta abia dupa ce sunt echipati corespunzator si isi iau toate masurile de precautie pentru a evita eventualele accidentari. In Airsoft nu exista raniti si totul se desfasoara in conditii sigure pentru ca nimeni sa nu fie accidentat. Incarcatura utilizata de armele airsoft este reprezentata de bile solide din plastic de diferite dimensiuni. Cele mai des intalnite sunt cele cu diametrul de 6 mm si cantaresc intre 0,12 g si 0,43 g.

In Romania, acest joc spectaculos se desfasoara in locuri precum terenuri izolate, virane, unde nu exista riscul accidentarii. Siguranta este unul dintre cele mai importante aspecte atunci cand vorbim de Airsoft.

Pentru a raspunde nevoilor jucatorilor de Airsoft, in Constanta exista Airsoft Megastore care pune la dispozitia doritorilor o gama variata de echipamente si arme airsoft care functioneaza asemenea celor folosite in luptele reale, dar care nu presupun niciun pericol de accidentare. Echipamentele Airsoft sunt variate si se impart in mai multe categorii. Toate contribuie la siguranta jucatorilor, fara acestea fiind imposibil ca lupta sa se desfasoare.

Airsoftul este o combinatie inedita de aventura, strategie si spirit competitiv. Prin intermediul acestui joc sport ai ocazia sa experimentezi arta razboiului si sa te bucuri de o aventura pe cinste. In Europa si in Statele Unite se organizeaza foarte multe evenimente de mare anvergura ce strang mii de jucatori de airsoft. In acest moment acest sport este practicat de sute de mii de jucatori la nivel mondial si se afla intr-o continua expansiune.