Nu trăim într-o lume perfectă, asta e clar. Deşi am vrea să avem numai zile bune şi să nu auzim de lucruri rele, inevitabil, ne confruntăm la tot pasul cu  situaţii care ne depăşesc şi ne vedem nevoiţi să le acceptăm aşa cum sunt, oricât de dure sau de dureroase ar părea. Şi mă gândesc: cum dai cuiva o veste proastă? Cum procedezi atunci când trebuie să spui un lucru care-l va dărâma pe celălalt?

Începi de la lucruri simple, vorbeşti la modul general şi de-abia într-un final spui ce trebuia să spui sau îţi iei inima în dinţi şi spui totul deodată, pentru a scăpa de presiunea momentului?

Nu că aş fi nevoit să dau veşti proaste prea des, dar cred că dacă aş fi pus într-o asemenea situaţie nu aş putea fi atât de rece încât să dau totul afară în două propoziţii. Probabil că mi-aş căuta cele mai bune cuvinte, m-aş strădui să fiu cât mai calm şi aş încerca să descopăr o parte pozitivă în norul de negativitate ce planează asupra problemei. Nu există reţete în astfel de situaţii, asta e clar…

Cum ai putea să-i spui cuiva cu uşurinţă că i-au murit părinţii? E groaznic şi dificil să spui ce trebuie şi cum trebuie. Şi dacă o asemenea îndatorire cade pe umerii tăi, deşi nimeni nu ar vrea aşa ceva, trebuie să descoperi în tine resursele care te vor face să faci faţă unei asemenea situaţii. Şi mai mult decât atât, să ajuţi, nu să dărâmi.

Şi atunci, te întreb: cum procedezi dacă trebuie să dai o veste proastă? Cum e mai bine?

  1. Nu stiu nici eu cum e mai bine! Cand am fost nevoita sa dau o veste rea de obicei am tinut cont de persoana careia ii spuneam. Dar am observat ca eu sunt ca si o carte deschisa pentru cei care ma cunosc si si-au dat seama din primele secunde ca e ceva de rau.

Comments are closed.