Va mai amintiti cum acum cativa ani, toata lumea cauta pe Google “telefoane ieftine”? Acelasi lucru s-a intamplat la randu-i si cu segmentul de laptop-uri, piata romaneasca inregistrand un numar foarte mare de amatori de notebook-uri, dar care din pacate, nu aveau un buget prea mare.

Ei bine, se pare ca tendinta de a cumpara lucruri ieftine s-a mai domolit in ultimul timp, in mare parte datorita faptului ca oameni au constientizat ca nu intotdeauna un laptop ieftin este si unul bun. Si pe sistemul englezes “Sunt prea sarac pentru a imi permite lucruri ieftine”(si la propriu si la figurat), din ce in ce mai multi romani au inceput sa pastreze mai multi bani pentru achizitionarea unor produse IT mai scumpe, dar care ofera o calitate cu mult superioara fata de ce anume pot oferi produsele mai ieftine.

Astfel, in loc sa aleaga notebook-uri Lenovo, HP sau Dell de pana in 1200 de lei, multi prefera mai nou, sa isi ia un laptop Samsung sau un Sony Vaio Z, chiar daca pretul acestora depaseste uneori suma de 2000 de lei, adica valoarea a doua salarii medii in Romania.

Motivele sunt evidente, totusi: firmele si modelele enumerate mai sus sunt cunoscute pentru calitatea inalta a serviciilor pe care le ofera utilizatorilor/propietarilor lor, asta pe langa o rezistenta destul de sporita in timp.
Mai mult, spre deosebire de plasticul de proasta calitate folosit de firma ca Dell sau HP, laptop-urile Samsung au de multe ori carcasa facuta dintr-un aliaj mecanic, fapt ce automat o face mai rezistenta atat la socuri, dar si la zgarieturile ce pot aparea zilnic.

Si da, oamenii apreciaza aceste mici avantaje, aparent nesemnificative. Si tocmai de aceea, tot mai multi aleg sa cumpere produse Samsung, chiar daca de multe ori, sunt ca pret cu mult peste concurenta.