Gasirea firmei potrivite care sa se ocupe de tractarea automobilului dumneavostra este un proces foarte important, fiindca trebuie sa va asigurati ca vehiculul va fi transportat in siguranta si nu va fi avariat in timpul transportului.

Se intampla uneori ca si cu cele mai noi masini sa fim nevoiti sa apelam la o firma de tractari auto. Chiar daca masina este noua, se poate intampla ca un cauciuc sa explodeze, o defectiune tehnica sa apara sau, mai rau, sa fim implicati intr-un accident rutier.

Tractarea unui autovehicul nu este o actiune pe care o poate indeplini oricine. Pentru a tracta un autovehicul avem nevoie de echipamente speciale, masina speciala si o persoana familiarizata cu acest proces. Tractarea neadecvata a unui autovehicul ne poate produce serioase pagube materiale!

Insa nu este usor nici sa dai propria masina pe mana unei agentii de tractari daca nu cunosti nimic despre respectiva agentie. O buna companie de tractari auto trebuie sa dispuna de un personal experimentat si de autovehicule omologate si special create pentru transportul altor autovhicule, iar anii de experienta cu siguranta constituie un avantaj. Acest tip de serviciu necesita mai mult decat dorinta de a face bine un lucru, deoarece vehiculele difera de la o categorie la alta si de la un tonaj la altul, iar pentru fiecare tip de autovehicul sunt sisteme de prindere diferite si poate chiar necesita platforme diferite.

Chiar daca suntem in cautarea unei companii de tractari auto cat mai ieftine, de multe ori este mai bine sa dam un ban in plus pentru a ne asigura ca autovehiculul nostru este transportat in siguranta.

Daca timpul ne permite, cand alegem o companie de tractari auto trebuie sa tinem cont de:

-experienta in domeniu – de cat timp este pe piata respectiva agentie;

-tipurile de servicii oferite;

-parerile altor clienti. Daca au fost sau nu multumiti de colaborare;

-daca dispun de autovehicule echipate cu platforme speciale sau efectueaza tractarea cu sufa;

-pretul pentru tractare;

-disponibilitate.

Autovehiculele pentru tractat sunt special create pentru asa ceva, avand suspensii diferite, motoare capabile sa faca fata tractarii si sunt dotate cu echipamente speciale pentru a asigura o buna legatura cu vehiculul ce urmeaza a fi tractat. Prin urmare, nu orice masina poate fi folosita pentru a tracta un autovehicul.