Aveti nevoie de un autoturism?

Inchirierea unei masini va poate oferi libertate si flexibilitate in viata de zi cu zi, iar in anumite momente aceasta este singura modalitate fezabila pentru a va deplasa. Desi scopul sau primar este acela de a va facilita sarcinile de zi cu zi, inchirierea unei masini poate atrage dupa sine complicatii, mai ales in cazul in care nu sunteti siguri care ar trebui sa fie criteriile dupa care sa va ghidati.

Cititi mai departe pentru a afla sfaturile noastre practice, deoarece ne-am propus sa abordam atat problema economisirii banilor, cat si intelegerea contractului de inchirieri auto sau eventualele probleme care ar putea aparea pe parcurs.

Alegerea unui vehicul

Ganditi-va cu grija la ce fel de vehicul aveti nevoie. Daca va aflati in situatia de a calatori zilnic alaturi de cei mici, ori in compania uneltelor voluminoase, probabil v-ar fi de folos un sedan mare sau un autovehicul tip SUV. Pe de alta parte, daca sunteti in cautarea unui autoturism care sa nu presupuna costuri foarte mari de inchiriere sau alimentare, atunci veti dori sa rezervati cel mai mic model disponibil.

Dar dimensiunea nu este singurul factor. Cautati ceva ecologic? Multe companii de inchirieri auto ofera acum vehicule hibride. Nu puteti conduce o masina cu transmisie manuala? In acest caz, firma de inchirieri auto Iasi Nova – Rent a Car se va asigura de faptul ca rezervati o masina cu transmisie automata.

Este foarte important sa apelati la o societate cu o reputatie excelenta in mediul offline si online. Astfel, specialistii din respectiva companie se vor asigura de faptul ca va ofera orice alte accesorii de care aveti nevoie, asa cum ar fi un suport pentru schi, un scaun auto sau un sistem GPS. Totusi, este sarcina dumneavoastra sa le solicitati in prealabil, in functie de scopul inchierii.

Intelegerea contractului de inchirere

Daca apelati la o rezervare online, asigurati-va de faptul ca acordati atentia cuvenita sectiunii intitulate “Termeni & Conditii”, inainte de a confirma rezervarea. Daca rezervarea este efectuata la telefon, puteti solicita detalii suplimentare agentului respectiv, interesandu-va de eventualele restrictii si reguli impuse de companie, pe care ati fi putut sa le omiteti pe site. Este foarte important sa intelegeti conditiile rezervarii dumneavoastra, dar si sa aflati daca exista penalizari impuse prin contract in anumite situatii.

De exemplu, trebuie sa intrebati daca exista penalizari pentru neprezentare, in special daca a fost facuta o rezervare in prealabil. De asemenea, intrebati cat timp va fi mentinuta masina daca sunteti blocat in trafic in drumul catre statia de preluare. Nu omiteti sa va documentati in privinta taxelor impuse pentru conducatorii auto suplimentari, mai precis daca numele acestora trebuie sa figureze in contract. Din motive de raspundere, acest lucru este important. Nu il ultimul rand, intrebati daca exista mai multe reprezentate ale societatii, aspect util pentru dumneavoastra in caz de defectiune.

In aceeasi nota cu firma Nova Car, exista si alte companii care se ocupa de inchirieri auto pentru cei care doresc sa se deplaseze catre si de la aeroport. In aceasta situatie, trebuie sa va asigurati ca oferiti reprezentantului din partea companiei numarul de zbor si ora programata pentru sosire. Acest aspect are rolul de a va proteja rezervarea in cazul in care zborul este intarziat.