Milioane de oameni din intreaga lume se confrunta cu afectiuni care afecteaza pielea si parul. Acneea este o afectiune a pielii si a parului care, potrivit Academiei Americane de Dermatologie, este cea mai frecventa afectiune a pielii.

Dar daca alimentele pe care le consuma le-ar putea afecta sanatatea parului si a pielii? Exista dovezi ca pot. Alimentele care contin anumite substante nutritive, fitochimice si enzime pot ajuta oamenii sa dezvolte parul si pielea mai sanatoase.

• Afinele: Departamentul Agriculturii din SUA a acordat afinelor clasamentul sau de top in ceea ce priveste activitatea antioxidanta. Antioxidantii din afine neutralizeaza radicalii liberi si protejeaza oamenii de imbatranirea prematura, ceea ce poate ajuta pielea sa arate mai tanara si mai vibranta.

• Oua: ouale sunt surse excelente de proteine ​​si biotina, care sunt doi nutrienti care pot ajuta la cresterea parului. Site-ul de informatii despre sanatate si sanatate Healthline spune ca biotina este esentiala pentru producerea unei proteine ​​de par numita keratina.