• Pesti grasi: pestii grasi, cum ar fi somonul, au un continut ridicat de acizi grasi omega-3. Ciara Foy, o nutritionista holistica din Toronto, spune ca aproximativ 3% din firul de par este format din acizi grasi omega-3. Se gasesc si in membranele celulare si in uleiurile naturale care mentin scalpul si alte zone ale pielii hidratate.

• Ardei gras rosii: acesti ardei contin mai multa vitamina C decat portocalele. Potrivit dermatologului Dr. Julia Carroll cu Compass Dermatology, vitamina C este un precursor antioxidant al productiei de colagen, astfel incat consumul de mai multa vitamina C prin alimente poate neutraliza radicalii liberi care ar putea deteriora pielea.

• spanac: comercializati salata verde pentru spanac, care este bogat in calciu, fier, magneziu, acizi grasi omega-3 si multe altele. Acesti nutrienti pot fi elementele constitutive ale pielii si parului sanatos.

• Stridii: nutritionistul si autorul Lisa Drayer spune ca stridiile sunt surse bune de zinc, care ajuta la reinnoirea si repararea celulelor pielii.

• Cocos: Apa de cocos este excelenta pentru hidratare si contine potasiu, un electrolit care muta substantele nutritive in celule. Uleiul de cocos poate fi, de asemenea, utilizat pentru a spori sanatatea parului ca tratament de conditionare pre-spalare.

Secretul pentru pielea si parul frumos poate fi ascuns la vedere la supermarketul local.