Din cauza factorilor poluanti ai mediului, alimentele au avut de suferit. Astfel, toate culturile de cereale, de legume si fructe, din cauza tratamentelor chimice la care au fost supuse pentru a se obtine culturi cat mai mari, au pierdut din valoarea nutritiva.

Bauturile racoritoare se bazeaza in principal pe aromatizanti, coloranti si conservanti sintetici. Hrana nu mai este naturala, este afectata din cauza modului de prelucrare, a depozitarii si a transportului. Prin pastrarea ei timp indelungat, congelare, conservare si preparare (tratamentele termice la care sunt supuse alimentele – fierbere si prajire la temperaturi mari), alimentele ofera organismului nostru o hrana mult prea saraca in elemente nutritive, astfel ca organismul sufera si ca urmare apar numeroase boli : afectiuni cardiace, artrite, osteoporoza, boli circulatorii, de digestie, de stress, cresterea colesterolului, a presiunii arteriale, dezechilibre metabolice, slabirea sistemului imunitar, etc.

Astazi, multi savanti confirma legatura dintre alimente si protectia fata de imbolnaviri. Sanatatea omului este reflectarea alimentatiei pe care organismul uman o primeste din momentul in care vine pe lume si pana la moarte.

Din cauza modului rapid de a trai, a poluarii, a stress-ului, in organism se formeaza radicalii liberi (molecule active care ataca celulele sanatoase), radicali ce produc in organism tulburari grave :

  • cresc ingrijorator riscul aparitiei tumorilor
  • provoaca ateroscleroza, cauza infarctului de miocard
  • altereaza retina ducand la cataracta
  • dauneaza colagenului, elastinei, favorizand aparitia prematura a ridurilor
  • artrita, afectiuni cardiace, leucemie, comotie cerebrala, etc.

Radicalii liberi favorizeaza aparitia a cel putin 50 de boli diferite. Pentru a stopa actiunile daunatoare ale acestora, Forever Living Products va recomanda produse ce au la baza binecunoscuta planta aloe vera.

Daca, cel putin in acest moment, nu se pot regla factorii de mediu inconjurator, apa infestata sau poluarea de toate felurile si nici nu ne putem schimba fundamental modul de viata, putem totusi interveni in ceea ce priveste alimentatia, protejandu-ne in acest fel de diferite boli sau, daca deja avem probleme de sanatate, sa le amelioram. S-a constatat ca acumulam in organismul nostru o mare cantitate de toxine(min. 4,7 kg pe an), astfel ca, prima masura care se impune sa o luam, este aceea numita detoxifierea organismului. Aceasta operatiune poate fi realizata cu minunata substanta naturala Gelul de Aloe Vera, care are o actiune de detoxifiere in profunzime, pana la nivelul celulelor.

Astazi, multi savanti confirma legatura dintre alimente si protectia fata de imbolnaviri. Sanatatea omului este reflectarea alimentatiei pe care organismul uman o primeste din momentul in care vine pe lume si pana la moarte.