Nimanui nu-i place in mod deosebit sa plateasca o polita de asigurare pentru masina sau locuinta, dar e un rau necesar pentru noi. Asta nu inseamna ca trebuie sa platesti cu ochii inchisi – incearca acesti cativa pasi pentru a obtine o asigurare CASCO, RCA sau pentru locuinta mai ieftina:

-Prospecteaza piata de asigurari

Comparand preturile de la diferite companii de asigurare, vei putea sa iti reduci costurile asigurarii substantial. Poate parea evident dar studiile arata ca majoritatea oamenilor fie isi reinnoiesc asigurarea pur si simplu fie compara maxim 2 oferte. Multe site-uri legate de asigurari iti vor compara automat zeci de oferte pentru ca tu sa o alegi pe cea mai ieftina si potrivita pentru tine.

-Cumpara On-line

Daca inchei asigurarea on-line, poti obtine reducere de pana la 20% din pret, deoarece sunt mai putine costuri implicate.

-Combina politele de asigurare CASCO si RCA

Multi asiguratori ofera reduceri daca inchei si polita pentru casa si polita CASCO impreuna si vei iesi mai ieftin decat daca inchei o asigurare la o firma si cealalta asigurare la alta firma.

-Plateste in avans.

Desi majoritatea asiguratorilor iti permit sa platesti asigurarea lunar in rate, vei fi taxat pentru acest lucru. Daca iti permiti sa platesti o data pe an, vei fi scutit de dobanzile ratelor lunare.

-Nu apela la asigurarea CASCO pentru sume mici 

Daca apelezi la asigurarea casco pentru fiecare lucru marunt poti ajunge sa platesti mai mult pentru asigurare deoarece asiguratorul va considera ca ai un risc mai mare. De asemenea vei pierde discountul pentru nefolosirea asigurarii.