Nevoia stringenta de bani este la ordinea zilei, insa nu acelasi lucru il putem afirma despre sprijinul financiar pe care il putem regasi in jurul nostru. Asadar, numeroase sunt situatiile in care avem nevoie de bani, dar nu avem la cine sa apelam pentru a ne solutiona problema. Pornind de la aceasta premisa, conceptul de „credit rapid” capata contur in mintea a tot mai multe persoane, insa nu multe dintre acestea stiu cu exactitate criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a se increde intr-o astfel de resursa.

Sa presupunem ca suntem interesati de acele credite rapide pe care le ofera societatile non – bancare si sa vedem ce anume trebuie sa facem inainte de a lua in calcul alternativa imprumuturilor de scurta durata.

Verificam documentatia necesara

De cele mai multe ori, nu trebuie sa ne gandim la acelasi ansamblu de acte de care am avea nevoie in procesul de creditare bancara, insa stim ca buletinul si adeverinta de venit reprezinta documente „indispensabile” pentru acordarea oricarui tip de imprumut. Asadar, solicitam superiorului o adeverinta de salariu, eventual pe ultimele trei luni, si verificam inca o data daca buletinul nostru este in regula ( pentru orice eventualitate, aveti grija sa nu expire in perioada imediat apropiata).

Analizam numarul de rate

Daca doriti sa solicitati un credit pana la salariu, atunci puteti sari aceasta etapa si sa alegeti plata integrala. Insa, daca perioada de restituire a banilor se extinde pe o perioada indelungata atunci trebuie sa solicitati operatorilor un desfasurator explicit al ratelor. Motivul? Mai mult ca sigur nu doriti sa perioada sa se suprapuna cu un alt interval de timp aglomerat din punct de vedere financiar.

Efectuam un calcul realist pentru finalul imprumutului

Nu trebuie sa va lasati indusi in eroare de ratele accesibile ale creditelor rapide, ci trebuie sa analizati cu exactitate cati bani trebuie sa restituiti societatii respective. Pentru a indeplini aceasta sarcina, incercati sa luati in calcul in egala masura dobanda clasica, dar si eventualele comisioane adiacente. In sprijinul potentialilor „clienti”, societatile configureaza tot mai adesea instrumente utile de calcul, asa cum ar fi calculatorul de credit, acesta oferindu-va costul final al imprumutului.

Verificam modalitatile de plata

Poate nu veti fi intotdeauna disponibili sa mergeti la sediul societatii respective pentru a depune banii ori poate ca nu sunteti adeptul cardurilor de credit. Indiferent de preferintele dumneavoastra, incercati sa aflati de la bun inceput varianta de plata pentru a va asigura ca este cea dorita. Majoritatea institutiilor nebancare ofera imprumuturi si la domiciliu, ceea ce constituie un real avantaj pentru persoanele cu un stil de viata agitat.

Studiem timpul de acordare al creditului

Acest sfat este util celor care au nevoie urgenta de bani, cheltuielile lor nesuportand amanare pe o perioada indelungata. In mod obiectiv, conceptul de imprumut rapid se raporteaza la un credit la care aveti acces in maximum 48 de ore, insa nu toate societatile nebancare se ghideaza dupa aceleasi principii, perioada de acordare fiind o regula „interna”.