Astazi vom discuta despre unul dintre cele mai problematice aspecte relationate cu ingrijirea cuptorului incorporabil si anume curatarea atenta si minutioasa a acestuia dupa fiecare utilizare. Si pentru ca gatitul intruchipeaza o activitate zilnica, timpul pe care ajungem sa il consumam cu intretinerea acestor echipamente creste intr-o maniera alarmanta, devenind un real impediment pentru femeile angrenate si intr-un mediu profesional aglomerat. In aceasta situatie, ce poate fi mai simplu decat sa investim o suma consistenta in achizitia unui cuptor incorporabil dotat cu functia de autocuratare? Iar daca am pornit cu dreptul spre aceasta optiune, cel mai probabil ar trebui sa ne gandim la cele trei solutii pe care le avem la indemana. Exista trei tehnologii populare de autocuratare care sunt incluse pe lista specificatiilor, fiecare dintre acestea dovedindu-si de-a lungul timpului avantajele si dezavantajele caracteristice.

Tehnologia de autocuratare prin piroliza

Un procedeu chimic emblematic, piroliza se raporteaza la metamorfoza compusilor organici prin supunerea la temperaturi inalte. Cuptoarele incorporabile care sunt prevazute cu aceasta functie pot fi intretinute foarte facil, fiind suficient ca ea sa fie activata pentru un interval de timp relativ scurt, de maximum 45 de minute. Ei bine, toate grasimile care s-au depus pe peretii interni ai cuptorului se vor transforma ulterior in cenusa, iar de aici curatarea devine deosebit de simpla. Pur si simplu puteti utiliza o carpa umeda pentru a inlatura urmele de cenusa rezultate in urma autocuratarii pirolitice pentru ca al vostru cuptor sa fie imaculat si gata pentru o noua experienta culinara. Avantajele si dezavantajele sunt impartite, prima categorie individualizandu-se prin intermediul rapiditatii si al eficientei chiar si atunci cand ne gandim la cele mai problematice pete, reversul medaliei constand in consumul energetic dificil de ignorat, care isi va lasa amprenta asupra facturilor electrice lunare.

De ce este atat de populara autocuratarea catalitica?

Dintre cele trei tehnologii pe care le voi prezenta astazi, autocuratarea catalitica este cea care implica un timp minim. Majoritatea brandurilor renumite din domeniul electrocasnicelor propun consumatorilor tehnologia catalitica pentru ca ea isi dovedeste utilitatea si eficienta inca din timpul gatitului. Un cuptor Whirlpool care infatiseaza printre specificatiile sale tehnice functia de autocuratare catalitica va fi apretat la interior cu un strat generos de email, usor de intretinut. Aceasta substanta este recunoscuta prin intermediul caracterului puternic absorbant de care da dovada, ea reusind sa atraga precum un burete murdaria si grasimile ( vegetale sau animale). Desi procedura este foarte simpla, grasimile fiind descompuse imediat de particulele de ceramica de la interior, dezavantajul principal consta in costurile pe care le veti experimenta odata cu inlocuirea panourilor catalice. Acesta este un obiectiv care trebuie indeplinit cu responsabilitate, altfel riscati sa ajungeti in ipostaza initiala de a pierde cateva ore bune pentru a va curata manual cuptorul.

Autocuratarea cu aburi – o procedura inovativa

Functia de autocuratare cu aburi este una dintre cele mai ingenioase metode prin care va puteti simplifica munca in bucatarie, mai ales in momentul in care ne raportam la curatenie. Ei bine, procedura este foarte simpla si consta in introducerea unei cantitati reduse de apa intr-o tavita speciala pe care o veti plasa ulterior in incinta cuptorului. Mai apoi, devine suficient sa porniti functia de autocuratare pentru a va bucura pe deplin de avantajele acestei metode contemporane de intretinere. Principalul avantaj propus de aceasta functie consta in curatarea simultana si a accesoriilor prezente la interior, precum tavitele sau grilajele din metal. Stergerea cu o carpita la sfarsit este singura sarcina care va revine, procedura care nu va implica mai mult de doua minute pentru un finish stralucitor!