Pana acum singurul avantaj este ca o piesa auto de la second hand este mai ieftina, dar riscurile sunt mari ca in timp aceasta piesa de fapt sa ne scoata mai multi bani din buzunar decat una noua.

O piesa auto noua este intr-adevar mai scumpa, dar are avantajul ca are garantie. La montare daca se observa ca piesa nu functioneaza bine, poate fi schimbata gratuit. Multe ateliere de reparatii auto care vand si piese si accesorii auto dau aceasta garantie daca montarea o fac ei.

Un alt motiv pentru care merita sa investim intr-o piesa auto noua este ca avem garantia ca nu va genera defecte in alte piese prin functionarea defectuoasa. Chiar daca piesa noua costa mai mult, in timp aceasta suma se amortizeaza, astfel pe o perioada lunga este mai economic sa cumparati o piesa noua.

Unele piese si accesorii auto nu au efect direct asupra functionarii vehiculului, in aceste categorii intra toate lampile si proiectoarele. Cu toate astea in cazul in care aceste accesorii auto dintr-un motiv sau altul trebuie schimbate, este de recomandat sa le cumparam de noi pentru a nu avea mai tarziu surprize. Orice defectiune mica la un proiector poate cauza un scurt circuit si piesa nu mai functioneaza. O astfel de problema chiar daca nu pare grava, este foarte deranjanta si poate crea neplaceri mari.