Cu totii ne dorim siguranta, sanatate si o viata lunga si plina de impliniri. Locul in care putem obtine majoritatea acestor lucruri este, evident, locuinta in care ne petrecem cea mai mare parte a timpului. Din pacate, aceasta nu este intotdeauna cel mai sigur loc. Hotii de apartamente sau de case, animalele salbatice sau diversele evenimente naturale pot genera o multime de probleme. Este unul dintre motivele pentru care este esential sa profitam din plin de perioada in care traim si sa descoperim avantajele majore pe care le ofera ansamblurile de supraveghere video, acele sisteme de alarma profesionale sau interfoanele. Daca in urma cu 10-15 ani, un sistem de supraveghere video era un simplu vis frumos pentru majoritatea dintre noi, astazi acesta este cat se poate de accesibil si poate sa ofere o multime de avantaje.

De ce sa iti instalezi, asadar, un sistem de supraveghere video acasa?

Primul motiv este faptul ca poti controla mult mai usor tot ceea ce se intampla acasa si in jurul casei. Daca reusesti sa instalezi camerele de supraveghere in locurile perfecte si sa acoperi toate unghiurile posibile, in cazul unui eveniment, cum ar fi un furt, vei putea sa descoperi care este persoana vinovata. Evident, cu ajutorul senzorilor de miscare si cu ajutorul unui sistem de alarma, vei putea chiar sa previi o intamplare neplacuta. Daca sistemul de supraveghere este la vedere, majoritatea hotilor evita sa isi asume vreun risc si prefera sa caute o alta tinta.

Un alt mare avantaj al camerelor de supraveghere video este faptul ca poti avea mereu sub control copiii sau batranii. Daca ai in familie persoane neajutorate, de care trebuie sa ai grija, atunci anumite sisteme de supraveghere video iti pot oferi ocazia de a le sti in siguranta, indiferent de locul in care te afli.

Care sunt dezavantajele unui sistem de supraveghere video?

Teoretic, nu exista niciun dezavantaj in instalarea unui astfel de sistem . Inainte de a-l instala insa, este bine sa te informezi cu atentie in ceea ce priveste legislatia supravegherii video, deoarece nu ai voie sa violezi spatiul privat al unei alte persoane. De asemenea, achizitia unui astfel de sistem presupune si o ingrijire constanta a acestuia si o alegere atenta a fiecarei componente. Camerele de supraveghere, spre exemplu, sunt de foarte multe tipuri, incepand cu camerele de supraveghere clasice, analog si terminand cu cele moderne si noi, care functioneaza pe baza de IP si pe baza de semnam wireless. Elementele de care ai nevoie in momentul in care alegi o camera de supraveghere sunt claritatea, rezistenta si evident, pretul cat mai mic. Pentru supravegherea unei case nu vei avea nevoie de o claritate extraordinara, insa trebuie sa te asiguri totusi ca poti filma cu usurinta fetele persoanelor, ca poti filma pe timp de noapte si ca fiecare camera instalata poate functiona fara niciun fel de probleme in locul in care se afla. Asigura-te ca pentru exterior achizitionezi camere care pot rezista la intemperii si la fluctuatii ale vremii si pentru interior camere care pot oferi performante cat mai ridicate.