Deci, te gandesti la cumpararea unei prime proprietati sau la rezolvarea unei probleme urgente? Raspunsul este unul simplu: ai nevoie de bani. Primul gand ar putea fi acela de a merge la banca pentru a solicita un imprumut rapid cu buletinul, insa in cele mai multe cazuri raspunsul institutiei s-ar putea sa fie unul negativ. Cu toate acestea, nu trebuie sa te demoralizezi. Exista numerosi creditori bancari si nebancari pe piata economica, important fiind sa iei in considerare toate optiunile. Ambele tipuri de institutii poseda avantaje si dezavantaje, iar tie iti revine sarcina dificila de a lua o decizie optima. Cum poti face asta? Analizandu-le comparativ!

Dificultatea provine din concurenta care se instaureaza intre creditori. Ei va ofera sau nu promisiunea unui imprumut rapid online fara acte, comisioane diferite, credite cu o mai ampla anvergura, dar care se obtin mai dificil, precum si optiuni variate de rate lunare: fixe sau variabile. Odata ce ai facut o lista cu aceste caracteristici, gandeste-te la pozitia ta financiara.

In primul rand, sa vorbim despre institutiile financiare nebancare. Un IFN nu este o banca, desi activitatea sa in acest domeniu este urmarita indeaproape de Banca Nationala a Romaniei. Diferenta este ca IFN-ul nu detine o licenta bancara, insa poseda avantajul versatilitatii. Prin ce se explica acesta? Prin faptul ca ai sai clienti pot opta pentru imprumut rapid de bani, ceea ce nu s-ar intampla niciodata intr-o banca, unde dosarul este cat se poate de stufos.

Sunt creditorii non -bancari de incredere?

imprumut-rapidBanca Nationala impune acestor societati transparenta si corectitudinea ca valori fundamentale, iar din aceasta cauza raspunsul este de multe ori afirmativ. Avand o activitate reglementata, IFN-urile nu isi permit sa isi insele clientii sau sa adopte politici mincinoase pentru a-i convinge pe acestia sa opteze pentru varianta unui imprumut rapid. Operatiunile lor de creditare sunt atent monitorizate, ceea ce inseamna ca te poti informa foarte usor asupra oricarui imprumut rapid nebancar pe care il ai in plan.

Ce beneficii poti obtine in urma colaborarii cu o institutie financiara nebancara?

  • Ofera preturi foarte competitive si reprezinta o optiune mult mai ieftina pentru omul obisnuit care vrea un imprumut rapid doar cu buletinul
  • Nu propune criterii stricte de creditare, astfel incat devine o alternativa viabila si pentru cei care nu au un rating optim din punctul de vedere al unei banci. Ratingul negativ se refera la eventualele refuzuri pe care le-ai primit in trecut de la o institutie bancara
  • Are costuri mai mici de functionare si de desfasurare a activitatii
  • Este mult mai flexibila in satisfacerea nevoilor si cerintelor specifice
  • Ofera servicii personalizate de creditare, dar si imprumuturi rapide doar cu buletinul care se adapteaza circumstantelor individuale

In pofida tuturor argumentelor pro pe care le primeste clasicul IFN, exista si dezavantaje. Creditorii non – bancari pot fi mai vulnerabili la conditiile economice. Un exemplu graitor a fost reprezentat de criza mondiala care a lovit economia in plin, determinand mai multi operatori sa se retraga de pe piata. De asemenea, institutia financiara nebancara nu ofera sume comparabile cu pragurile bancilor, rolul ei fiind unul de a spriji clientul pe o perioada mai scurta, printr-un simplu imprumut rapid online sau offline.

Ce beneficii poti obtine prin alegerea unui creditor bancar?

Bancile sunt, in general, institutii finantate care detin majoritatea pietei, mai ales cand vorbim despre creditele ipotecare. Insa, chiar daca au un nivel suplimentar de reglementare si de transparenta din punctul de vedere al tarifelor si comisioanelor practicate, bancile pierd din perspectiva competivitatii. Astfel ca, pentru un imprumut rapid doar cu buletinul, tot IFN-ul ramane prima optiune. Nu-i de mirare acest adevar contemporan, tocmai pentru ca bancile au costuri generale mai mari, costuri care se reflecta si in onorariile lor.