Odata cu aparita calculatorului si a internetului, totul, de la afaceri la diferite placeri a fost transpus in mediul online. De pe computer, laptop sau telefon mobil, acum ai toate datele de care ai nevoie la numai un click distanta. In ultimii ani, jocurile s-au exstins si ele in mediul online. Astfel cei care nu isi permit diferite console sau super computere pentru a juca cele mai moderne jocuri, apeleaza la site-urile de jocuri online.

Gama de jocuri online disponibile este atat de diversa, incat orice persoana, indiferent de varsta si gusturi, gaseste un joc care sa ii placa. Jocurile online se impart in general in: Curse de masini, shootere, actiune, aventura, sporturi diverse, puzzle si se ajunge chiar pana la jocuri cu roboti sau jocuri cu parcari.

Avantajele aduse de site-urile de jocuri online

Primul avantaj ar fi faptul ca jocurile online nu iti ocupa spatiu pe computerul personal. Atata timp cat beneficiezi de o conexiune la internet si un browser cu Flash playerul activat te poti bucura pe deplin de de site-urile ce ofera jocuri online. Nu vei avea nevoie de spatiu liber pe HDD, nu vei avea nevoie de computer performant, nici de placa video de ultima generatie si nici de instructiuni de instalare fiindca toata actiunea se petrece in browser si nu in computerul tau.

Un alt mare avantaj al jocurilor online este faptul ca le putem juca GRATIS. Majoritatea jocurilor sunt facute in Flash, asadar tot ce va trebuie instalat in computer este binecunoscutul program Adobe Flash. Acest program este folosit de asemenea si pentru o buna experienta in navigare, nu neaparat pentru jocuri, deci sunt ulte sanse ca deja sa aveti acest program instalat in computer.

Apogeul jocurilor online il constituie chiar numarul acestora. Dezvoltatorii de jocuri online au avut grija ca jocurile sa fie apreciate de fete sau baieti din toate categoriile de varsta. Fie ca este vorba de jocuri online de actiune, sport, gatit sau jocuri Barbie, exista ceva pentru toata lumea. Majoritatea jocurilor pe televizor celebre, jocuri precum Mario sau Lotus au fost de asemenea preluate si se pot juca online.

Tot ca un beneficiu am putea nota si faptul ca jocurile online nu ne expun la riscul de a lua virusi. Daca jucam jocuri online nu avem de ce ne teme de virusi fiindca nu descarcam nimic in computer, totul facandu-se online.