Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic simplu, care si-a gasit cu succes locul in fiecare bucatarie Forma minerala naturala se gaseste in multe izvoare minerale. Este posibil ca cuptorul sa fie curat cu un produs natural cu o bicarbonat de sodiu. Acest remediu natural are puterea de a curata un cuptor incorporabil si face o treaba surprinzator de buna, fiind in acelasi timp un agent de curatare ieftin. Bicarbonatul de sodiu nu contine substante chimice caustice, astfel ca nu trebuie sa va ingrijorati cu privire la potentialele sale influente. Ca agent de curatare, bicarbonatul de sodiu amestecat cu putina apa creeaza o pasta care poate elimina rugina, murdaria si straturile de grasime din cuptorul incorporabil. Astfel, produsul poate absorbi grasime si murdarie fara nici cel mai mic efort!

Pentru curatarea corecta a cuptorului este necesara o cutie de bicarbonat de sodiu. De asemenea, veti avea nevoie de o sticla cu pulverizator umpluta cu apa de la robinet. Este necesar un burete sau o carpa de curatare, iar pentru clatirea cuptorului este necesara o galeata sau un vas cu apa curata si un burete curat. Pozitionati un cos de gunoi la indemana pentru reziduuri si purtati manusi de cauciuc pentru va a proteja mainile si unghiile. Otetul este si el util pentru curatarea gratiilor din cuptor.

Urmati cei cinci pasi de mai jos pentru a curata cuptorul cu bicarbonat de sodiu:

Adaugati un strat gros de bicarbonat de sodiu

In primul rand, cuptorul trebuie sa fie complet rece inainte de a incerca sa il curatati. Apoi, scoateti gratiile pentru cuptor, care pot fi inmuiate in apa fierbinte si otet in chiuveta de bucatarie. Dupa ce va asigurati ca este rece la atingere, puteti sa incepeti sa aplicati un strat gros de bicarbonat de sodiu pe fundul cuptorului.

Pulverizati amestecul de bicarbonat si apa

Folosind o sticla cu pulverizator umpluta cu apa, pulverizati amestecul rezultat din bicarbonat de sodiu si apa, fara, insa, a exagera cu lichidul. Apa este buna in acest caz, insa va trebui sa urmariti ca amestecul este suficient de abraziv incat grasimea sa poata fi inlaturata. Apa si praful de copt vor ajuta la descompunerea particulelor de alimente.

Continuati sa pulverizati bicarbonatul de sodiu

La fiecare cateva ore, pulverizati din nou bicarbonatul de sodiu cu apa pentru a-l mentine umed. Continuati acest proces pe parcursul mai multor ore si reaplicati apa, deoarece bicarbonatul de sodiu incepe sa se usuce.

Stergeti bicarbonatul de sodiu de la intetiorul cuptorului

Luati o cos de gunoi de bucatarie cu garnitura de plastic si pozitionati-l langa cuptor. Apoi, luati un burete sau o carpa de curatat. Cu buretele sau carpa, incepeti sa razuti sifonul din cuptor si apoi depozitati-l in cosul de gunoi captusit. Reziduurile de alimente vor fi razuite impreuna cu bicarbonatul de sodiu.

Clatiti partea inferioara a cuptorului incorporabil

Utilizati o galeata curata cu apa si un burete pentru a elimina restul de bicarbonat si reziduurile din cuptor. Schimbarea apei de una sau mai multe ori poate fi necesara pentru clatirea completa.

Data viitoare cand este timpul sa gatesti, mancarea nu va avea un gust sau un miros aparte de bicarbonat. Cuptorul va functiona, de asemenea, mai eficient fara reziduuri alimentare, economisind costurile energiei.