Cine lucrează acasă, dar nu are posibilitatea de a transforma o încăpere în birou, știe bine cât este de dificil sa reușești sa te concentrezi. Intre copiii care alearga, un soț sau soție vorbareata și, eventual, o soacra ce face vizite dese și neanuntate, a munci acasă în mod liniștit și productiv este aproape imposibil.

Și de aceea încercam, în acest articol, sa vorbim de o soluție mai specială: biroul înserat în dulapul-perete. Cine ar fi crezut? Noi credem ca este o idee geniala și practica. Înainte de toate pentru ca vei avea un locsor numai al tău, dedicat exclusiv muncii. O munca pe care, la sfârșitul zilei, o vei închide, literalmente, în dulap și, astfel, vei trage o linie de demarcatie intre viața profesională și cea de familie.

Mai mult, vei putea proteja computerul, instrumentele și documentele de munca de posibile ”incidente”. Biroul din dulapul-perete e un sistem care te va ajuta mult în gestionarea muncii. Și, în plus, te vei distra mult la amenajarea și decorarea lui.

Este clar faptul ca într-un ”birou la perete” prioritatea va fi în optimizarea spatiilor. Mobila de care nu te poți lipsi este planul de lucru. Acesta se poate realiza de către un artizan sau de o firma specializata în mobilier de birou la comanda. Poate fi prevazuta cu roti și cu sertare pe una din laturi. Acest ultim element va fi foarte util pentru depozitarea documentelor, a materialelor și instrumentelor. Pe rafturile superioare se pot aseza toate lucrurile necesare, în așa fel încât planul de lucru sa rămână cât mai liber cu putinta. E important sa avem masa curata pentru a menține și o ordina mentală.

Se poate profita și de partea interioara a usilor dulapului, pe care se pot agata un calendar, o tablita pentru adnotari. Dacă faceți o munca creativa puteți monta pe partea interioara a uneia din ușile dulapului o tabla pictatape care puteți nota ultimele idei.

Pentru a alege culoarea biroului din dulap ne vom baza pe câteva criterii:

culorile să fie în acord cu propria personalitate

culori ce sunt indicate, în general, ca relaxante; (toată gama de la albastru la verde, de exemplu)

vopseluri ce preiau culorile brandului tău

Pentru a da o nota de stil în plus, pe peretele opus se pot vopsi imagini cu ajutorul sabloanelor, sau se pot lipi unele postere