Pasionatii de gaming stiu despre ultima editie a evenimentului VGX, conferinta din acest an aducand laolalta producatori de jocuri video, console si alte accesorii dedicate gamingului. Dupa cele relatate de catre principalele publicatii din domeniu, cei de la Telltale Games par sa fi fost vedeta evenimentului, producatorul american lansand pe piata de specialitate cateva rumori care vor pune la lucru imaginatia jucatorilor.

Inainte de a prezenta in mod succint ceea ce au anuntat de la Telltale Games, trebuie sa punctam faptul ca in cadrul evenimentului VGX 2016 au fost deja ajuntate cateva concepte care vizeaza seriile episodice Tales of Monkey Island, Back to the Future sau Sam & Max, fanii putandu-se astepta la cateva realizari grafice de exceptie care vizeaza principalii protagonisti ai seriilor.

Ne vom indrepta acum atentia asupra celor doua serii mentionate in titlul articolului, asta pentru ca Telltale Games par sa-si fi depasit limitele in ceea ce priveste colaborarile fructuoase. Borderlands, una dintre cele mai indragite serii difuzate vreodata pe micile ecrane, va dispune si de un joc bazat pe povestea principala, titlul ales fiind Tales from the Borderlands. Pentru realizarea acestui joc, Telltale Games a colaborat cu Gearbox Software si 2K Games, actiunea stabilita de cei trei colosi indreptandu-se in Pandora, actiunea fiind desfasurata atat de catre cunoscutele personaje ale serialului cat si de altele noi, implementate special de producatori.

Lansarea lui Tales from the Borderlands a fost anuntata pentru mijlocul anului 2016, producatorul oferind atat o versiune pentru PC cat si versiuni pentru consola si mobil.

De partea cealalta, un alt nume celebru care si-a facut aparitia pe micile ecrane si a avut un real succes este Game of Thrones,Telltale Games incheind un parteneriat strategic cu HBO Global Licensing, cei care detin licenta serialului. In urma acestei colaborari, Game of Thrones va fi transpus sub forma unui joc menit sa indulceasca putin amarul fanilor, lansarea urmand sa aiba loc in cursul anului 2016.