Daca printre prietenii dumneavoastra apropiati se numara si o personalitate mai avangardista, un amic care si-a manifestat in repetate randuri pasiunea covarsitoare pentru tutunurile rare, mai precis pentru colectiile sofisticate de trabucuri, atunci ar trebui sa va formati o viziune de ansamblu asupra accesoriilor indispensabile pe care i le-ati putea oferi in dar, fie la o aniversare sau in cadrul sarbatorilor sezoniere.

Reprezentantii publicului masculin care obisnuiesc sa se delecteze frecvent cu un trabuc de calitate si-au format un ritual complet de relaxare, cultivandu-si deopotriva si afinitatea pentru versiunile vechi de whisky. Asadar, daca doriti sa puneti la cale o surpriza perfecta pentru amicul dumneavoastra trebuie sa apelati la micile detalii pe care le apreciaza consumatorii de trabucuri, care de-a lungul timpului au devenit buni cunoscatori ai celor mai fine tipuri de tutunuri, impartasind simultan si pasiunea pentru accesoriile pretioase care se utilizeaza in timpul acestui ritual privilegiat sau a bauturilor parfumate care pun in valoare un aromatic trabuc cubanez.

Asadar, alegem bauturile fine in detrimentul accesoriilor de colectie?!

O intrebare care isi poate gasi raspunsul doar in momentul in care va decideti sa frunzariti catalogul online al unui site de cadouri exclusiviste, in cadrul caruia puteti individualiza fiecare produs in parte pentru a-i afla caracteristicile, avantajele, dar si pentru a compara preturile intr-o maniera obiectiva. Un aport semnificativ in calitatea unui trabuc il detin humidoarele – acele suporturi inchise in care se depoziteaza trabucurile pentru a-si conserva finetea aromelor, cutiile impiedicand de asemenea alterarea compozitiei sau uscarea iremediabila a tutunului pretentios.

Fara doar si poate ele sunt confectionate din materiale speciale, lemnul fiind o textura sofisticata care sta la baza celor mai rafinate arhitecturi. Conform cunoscatorilor, anumite esente nu doar ca sunt fermecatoare din perspectiva estetica, cedrul spaniol sau mahonul reusind sa imprumute trabucurilor din parfumul lor inconfundabil.

Accesoriile de colectie nu se raporteaza doar la cutiile semnate de brandurile exclusiviste care pastreaza un nivel constant de umiditate, ci acopera si o gama numeroasa de brichete st dupont, precum si o selectie de cuttere speciale, care se utilizeaza la prelucrarea trabucului inainte ca acesta sa fie consumat. Daca va intrebati la ce sunt utile aceste cuttere, ar trebui sa patrundeti dincolo de secretele acestui viciu regal.

Ei bine, direct proportional cu precizia si finetea taieturii se va conserva si calitatea mixului pretios de tutunuri, ruperea sau dezintegrarea capetelor conducand la ruinarea intregii experiente. Pentru aceia dintre dumneavoastra care intentioneaza sa intre in gratiile unui pasionat de trabucuri o informatie pretioasa este reprezentata de alegerea unui cutter care segmenteaza simultan ambele capete ale tigaretei cu foi, aceste modele fiind prevazute cu doua lame simetrice.

Pentru a nu diminua aroma cremoasa a unui trabuc de calitate este recomandat sa se utilizeze pentru aprinderea sa brichete speciale, precum cele propuse de brandul S.T. Dupont. Persoanele initiate in aceasta arta aleg sa investeasca in asemenea accesorii stilate, care nu fac altceva decat sa le intregeasca experienta aromatica prin uniformizarea jarul. Aprinderea lenta a unei tigarete reprezinta unul dintre misterele pe care ajung sa le desluseasca doar domnii rafinati care sunt cu adevarat ancorati in mrejele acestei pasiuni luxoase.

Asadar, asigurati-va de faptul ca aveti la dispozitie un buget destul de permisiv care sa va deschida calea spre achizitionarea unui astfel de accesoriu, al carui pret oscileaza in functie de materialul din care acesta este confectionat. Totusi, exista un „risc” pe care trebuie sa vi-l asumati pe deplin in momentul in care parcurgeti primii pasi in acest ritual cuceritor si anume dorinta de a incerca pe cont propriu experienta exotica pe care o ofera aromatele tigarete cu foi.