Adoptarea unui caine, adica a unui nou membru pentru familie, poate fi o experienta extraordinara si nervoasa in acelasi timp. Exista atat de multe optiuni de luat in considerare! Mare sau mic? Par lung sau scurt? Micut sau adult?

Permiteti-mi sa va propun o alta posibilitate: un caine senior.

Cainii in varsta sunt o mare optiune de luat in considerare din numeroase motive: stiti exact cat de mari vor fi acestia, au trecut deja prin toate etapele nebunesti de catel si au o personalitate bine dezvoltata. Ei au, de obicei, un nivel de activitate mai scazut si o nevoie mai redusa de supraveghere si gestionare decat un caine tanar.

Cel mai bun motiv, totusi? Cainii in varsta sunt deseori trecuti spre adapost, desi, de obicei, acestia mor din cauza schimbarii bruste a stilului de viata sau a circumstantelor cu care ii obisnuise proprietarul anterior, mai degraba decat din cauza oricarei probleme comportamentale (care este un motiv frecvent pentru predarea cainilor adolescenti).

Acesti caini batrani au avut o casa unde au fost iubiti si ingrijiti pentru o mare parte din viata lor adulta, ceea ce face ca tranzitia spre un adapost sa devina o alegere nu tocmai buna. Cainii nu doresc nimic mai mult decat o canapea calda ori o plimbare zilnica. Daca aceasta varianta suna bine pentru voi, atunci exista cinci sfaturi pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand adoptati un caine senior!