Probabil ca te-ai gandit deja ca ar merita sa investesti intr-un sistem de supraveghere, astfel incat sa eviti eventualele infractiuni ce iti ameninta confortul si viata privata. Un studiu amanuntit iti poate da informatii importante despre beneficiile unui astfel de sistem, dar totodata iti poate evidentia si vulnerabilitatile acestui tip de monitorizare.

Deoarece tehnologia s-a dezvoltat si a avansat de la an la an, specialistii vorbesc despre noi metode de securitate, ce implica echipamente inovatoare si la standarde foarte ridicate de calitate.

Care sunt principalele vulnerabilitati ale unui sistem clasic de supraveghere cu camere video?

In principiu, multe tipuri clasice de camere video isi fac treaba foarte bine pe distante reduse. Insa, dincolo de cativa zeci de metri, imaginea nu mai are aceeasi claritate si este greu sa identifici o persoana, chiar daca vorbim despre tehnologie HD sau despre altceva asemanator.

Evident, ca in orice domeniu, cu cat investesti mai mult intr-un sistem de monitorizare, cu atat este mai dotat. Unul dintre cele mai importante aspecte este vizibilitatea pe timpul noptii. Deoarece foarte multi infractori sunt incurajati de capacitatea redusa de captare video in acest moment al zilei, numarul mare de cazuri penale si de agresiuni este inregistrat dupa lasarea intunericului. Altfel spus, nu toate camerele de supraveghere se incadreaza in criteriile de vizibilitate noaptea, iar daca o fac nu se preteaza la o calitate a imaginii foarte ridicata.

Avand in vedere cererea tot mai mare pe piata dispozitivelor de securitate a produselor care sa ofere o imagine in detaliu, la standarde inalte si care sa includa tot mai multe dotari moderne, specialistii au dezvoltat o tehnologie de monitorizare ce are la baza camere de supraveghere IP.

Ce ofera acest tip de camere?

Fiind disponibile in mai multe variante, fie ca vorbim despre interior sau despre exterior, despre modele cu fir sau wireless, acest tip de camere a devenit popular in ultimii ani deoarece ofera claritate si calitate imaginilor. Echipamentele pot fi activate si manipulate prin internet, de la orice distanta. Sistemul presupune un nivel ridicat de autonomie, fiecare proprietar beneficiind de control asupra camerelor si asupra amplasarii lor in anumite unghiuri.

Cand vorbim despre camere de supraveghere IP ne raportam la un sistem mult mai flexibil decat pana acum si la caracteristici moderne, compatibile cu cele mai inalte standarde tehnologice.

Aceasta trecere de la analog la camere de supraveghere IP devine preferata de tot mai multe persoane. Calitatea imaginilor se defineste printr-o rezolutie mult mai mare, captand pe raze cat mai largi. Prin urmare, o singura camera de supraveghere IP functioneaza cat 4 dispozitive clasice.

De asemenea, camerele pot fi setate de catre utilizator sa reactioneze la orice miscare. Mai mult, un astfel de dispozitiv iti va inregistra exact momentul in care a detectat miscarea si se va focaliza pe sursa, fara ca tu sa fii nevoit sa cauti ore intregi printre inregistrari.

In ceea ce priveste un sistem normal de supraveghere, fiecare camera este conectata direct la DVR. In schimb, atunci cand vorbim despre camere de supraveghere IP acestea sunt conectate toate intre ele, pentru ca apoi printr-o singura legatura comuna sa se activeze la Reteaua de Inregistrare Video (NVR). Asta inseamna ca vei avea de-a face cu mai putine cabluri si ca vei avea posibilitatea de a conecta mai multe camere video in acelasi timp.

Prin urmare, tehnologia pe care o propun specialistii prin aceste camere de supraveghere IP vine sa revolutioneze domeniul si sa ofere mai multe avantaje beneficiarilor. Totul se traduce printr-o autonomie mai mare si printr-o calitate superioara.