SEO sau Search Engine Organizations este o actiune ce are drept scop perfectionarea remarcarii site-urilor sau paginilor de internet atunci cand cautam ceva pe browser-ul nostru. Este practic acel ”I am the one”, pe lista cautarilor si il pozitioneaza in topul preferintelor tale in functie de importanta si continut.

Motoarele de cautare sunt multe, insa cel mai bine plasat la nivel mondial este Google, care are o cota de piata de peste 80%.

Serviciile de promovare SEO insa nu sunt usor de facut si presupun actiuni destul de complexe, precum pozitionarea in Google a traficului, evolutia in motorul de cautare, raportarea la competitori si altele.

Firmele care ofera promovare seo sunt insa specializate in a face aceste operatiuni, lucrand zilnic la imbunatatirea ranking-urilor, monitorizarea lor, precum si la indexarea site-urilor, identificand problemele care impiedica pozitionarea propice in motorul de cautare Google.

Apelarea la aceste servicii este benefica, deoarece majoritatea firmelor profesionale lucreaza cu instrumente de calitate superioara, ce aduc pozitionarile unui site sau ale unei pagini web in topul cautarilor intr-un timp scurt. Insa acest lucru nu este totul, deoarece rezultatele obtinute in urma unor cautari pe Google sunt de 2 feluri si anume: organice si platite.

Cautarile organice se refera la acele tipuri de cautari care plaseaza in pole-position site-urile sau paginile web dupa relevanta, performanta si optimizarea adecvata SEO.

Faptul ca un site este optimizat adecvat il aduce in topul cautarilor de catre utilizatori indiferent la ce se raporteza, fie la o unealta de gradinarit, fie la ceva mai sofisticat.

Acest lucru se datoreaza unor lucruri precum constructia site-ului si pozitia acestuia din SERP(Search Engine Results Page), insa nu numai felul in care este construit, ci si continutul, relevanta si nu in ultimul rand recenziile joaca un rol important in clasificarea acestora.

De asemenea, promovarea unui site in mod organic este ceva mai ieftina decat promovarea sa platita, prin intermediul AdWords, acolo unde criteriul de baza este ”cine plateste mai mult”.
Astfel, daca cauti o piesa de masina, vei avea cu siguranta la primele rezultate aceea firma care a platit mai mult pentru promovare, acest lucru negarantand faptul ca este si cea mai buna, lucru ce nu tine cont absolut deloc de optimizarea de tip SEO.

Un alt dezavantaj este faptul ca simpla prezenta a unui utilizator pe site chiar daca nu cumpara un produs, taxeaza cu plata la Google, dand click pe reclame sau oferte, acest lucru facand de departe diferenta intre promovarea unui site de tip organic si a unuia platit.