Studiile si estimarile recente ale expertilor indica faptul ca multi dintre noi am apelat la serviciul inchirieri auto in strainatate sau in tara. Altii, insa, doar au auzit despre acest serviciu, si inca nu s-au decis sa apeleze la acest serviciu din cauza lipsei de cunostinte. Ce trebuie sa stim despre acest serviciu? Hai sa analizam.

In primul rand, trebuie sa alegi compania de inchirieri auto. La alegerea companiei nu trebuie sa te ghidezi doar pe pret. Inchirierea auto ieftina poate avea capcanele sale. De exemplu, masina poate fi intr-o stare tehnica proasta sau «a vazut multe». In ce se poate transforma asta? Imagineaza-ti ca la momentul cel mai nepotrivit masina s-a stricat. Incearca sa alegi o companie, in care flota auto consta din masini noi, iar aspectul masinii sa nu te faca sa te indoiesti de starea buna.

La alegerea companiei pune toate intrebarile care te intereseaza: daca vehiculul este asigurat, care sunt termenii contractului de inchiriere, etc. O companie buna iti va raspunde la toate intrebarile si nu va da explicatii imprecise.

Cand compania de inchiriere este aleasa, trebuie sa rezervi masina pe data de care ai nevoie, timp si perioada contractului. Acesta este, de obicei, un serviciu gratuit. In momentul rezervarii compania de inchiriere va cere datele tale (informatii din buletin si din permisul de conducere). Nu trebuie sa te surprinda, toate acestea se fac pentru confortul tau. Aceste date sunt necesare pentru inregistrarea ulterioara a contractului de inchiriere a unei masini. Acest lucru inseamna ca la venirea ta pentru a obtine masina veti fi asteptat nu doar de masina, dar si toate documentele vor fi pregatite pentru livrarea masinii. In plus, compania poate cere si alte informatii (cum ar fi locul de munca). Acest lucru este normal, deoarece compania de inchirieri auto are dreptul de a avea mai multe informatii despre persoana careia ii furnizeaza un vehicul scump.