Mereu trebuie sa urmarim ceea ce ne intereseaza atunci cand detinem un business, iar daca facem oforturi sa obtinem mai mult de la el, cea mai mare provocare ar fi crearea unui site web aferent prin care sa putem fi la curent cu tot ceea ce “misca” in domeniu, cu noi clienti si parteneri. Un web site bine organizat si iesit in evidenta prin profesionalism si usurinta de accesare va atrage dupa sine un numar mult mai mare de clienti si profituri ridicate. Atunci cand cei care ofera serviciile de design si web hosting isi fac treaba asa cum trebuie, dvs. aveti numai de castigat ceea ce am amintit mai sus. Asa ca, fi-ti cu ochii in…mai multe directii si alegeti-l pe cel mai potrivit si mai serios!

Exista nenumarati hosting provideri si fiecare client l-a ales pe unul anume pentru ca se potriveste cerintelor si nevoilor sale. Este important sa fie multumit de preturi si de servicii. Printre acestia se afla si firme care practica costuri accesibile oricarui buzunar, pachetele sale incepand de la mai putin de 1 euro, in functie de numarul site-urilor gazduite, de spatiu pe disc, de nevoia de performanta la functionarea unui site complex sau a unuia mai simplist.

Acesta si oricare altul trebuie sa tina cont de cateva puncte esentiale pentru a oferi calitate intregului site. De la design la uptime, la viteza de stocare si trimitere date, si pana la back-upul fara de care, in conditii vulnerabile, serverul si site-urile de pe el ar cadea in downtime. Nu in mod obligatoriu in aceasta ordine, primul element important este ca firma de hosting sa detecteze elementele straine si distructive care au patruns pe server. Un furnizor de hosting care ofera si servere dedicate ar trebui sa fie proactiv, sa fie cu un pas inainte de concurenta si de atacatori cibernetici si sa updateze modulele de securitate periodic si preventiv pentru ca site-urile gazduite ei el sa nu fie luati prin surprindere. Pentru a evita pagube costisitoare intrebati furnizorul de hosting daca detine un sistem de detectare a intrusilor din sistem.

Un datacenter sigur, dotat cu sistem de securitate si cu conditii optime de fucntionare a serverelor vor oferi si site-urilor gazduite stabilitate si protectie impotriva pericolelelor. In acest caz, amenintarile fizice sunt la fel de periculoase ca si cele virtuale. Un server cu discuri ssd care nu mai functioneaza pe baza rotatiilor mecanice ci pe baza cipurilor care produc mai putina caldura, zgomot si se incalzesc mai greu. In plus rezista la socuri fizice, iar un centru de date care este securizat suplimentar este si mai recomandat webmasterilor. Acesta trebuie sa fie bine pazit, prevazut cu sistem de detectare si stingere rapida a incendiilor, de sisteme de racire periodice si metode de alimentare cu energie electrica redundanta.

Atunci cand va gazduiti site-urile la o firma asigurati-va ca va securizeaza procesul de transfer fisiere catre diverse destinatii, fie ele adrese de e-mail sau alte site-uri. Furnizorii de hosting ofera de obicei FTP protocol de transfer fisiere, dar care trebuie sa detina SFTP, un anumit grad de protectie cu SSH, adica care ciroteaza informatiile primite si trimise pentru a nu fi descifrate de catre infractorii cibernetici.

Ultimul dar nu cel din urma aspect pentru protectie si prevenire daca furnizorul este unul profesionist, este prezenta firewall-urilor la routerele de acces in reteaua web, la nivelul serverelor si a aplicatiilor. Sigur ca intrusii pot fi virusi, troians botneturi de spam. Unii dintre ei ataca si sunt conceputi special pentru a distruge servere intregi, altele anumite date sau computerul personal. Un furnizor pregatit le opri inainte sa actioneze distructiv.