Cafeaua a devenit una dintre băuturile preferate al românilor. Cafeaua oferă acel plus de energie după o noapte de insomnii și gâdilă, totodată,  papilele gustative dacă are o aromă perfectă. Dacă înainte cafeaua era preparată manual la clasicul ibric, tehnologia și-a spus cuvântul și le-a oferit oamenilor doua variante mult mai rentabile care, pe lângă prepararea unei cafele, le oferă un gust intens și savuros. Ei bine, această tehnologie a dus la crearea de cafetiere sau de espressoare. În momentul actual, espressoarele devin cea mai bună alegere pentru oameni, în special în domeniul afacerilor unde cafea devine pentru multi angajați motorul care pune în mișcare creativitatea și productivitatea acestora.

Espressoarele sunt de patru feluri și aici amintim: espressor semi-automat, espressor automat, espressor manual, espressor cu capsule. Fiecare aduce cu el o serie de beneficii, menite să prepare oamenilor o băutură savuroasă și gustoasă care să le dea putere pe tot parcursul zilei. TopEspressoare.ro este site-ul care s-a focalizat pe aducerea în prim-plan a celor mai bune espressoare de pe piață în momentul actual, dar care să servească unui buget mediu și unui raport calitate-preț corect. Astfel, administratorii site-ului ne oferă o scurtă prezentare a ceea înseamnă cel mai bun espressor și caracteristicile pe care acesta ar trebui să le aibă și de care consumatorii ar trebui să țină cont în momentul achiziționării.

Cum recunoaștem cel mai bun espressor în funcție de caracteristicile acestuia?

topespressoare

Atunci când căutați un espressor trebuie să vă hotărâți în privința tipul de espressor pe care doriți să îl achiziționați.

Espressorul automat este cel care prepară instant o băutură pe bază de cafea printr-o singură atingere de buton. Acesta are tot sistemul automatizat, realizând tot procesul de preparare extrem de simplu și rapid. Espressorul automat are nevoie doar de boabe de cafea și apa, iar băutura dorită este realizată în doar câteva secunde.

Espressorul semi-automat, după cum și denumirea acestuia sugerează, are nevoie de intervenția utilizatorului pentru a putea fi pus în funcțiune. Utilizatorul trebuie să aleagă intensitatea cafelei, modul de râșnit, cantitatea dorită de apa pentru băutură. Acesta prepară o cafea personalizată deoarece fiecare utilizator trebuie să seteze toate funcțiile acestuia.

Espressorul manual presupune prepararea cafelei de către utilizator. Acest este un fel de ibric, doar ca oferă un gust mult mai savuros deoarece boabele de cafea sunt proaspăt măcinate. Utilizatorul trebuie sa adauge apa în boiler, să aștepte ca aceasta se se încălzească, sa adauge boabe și apoi să apese butonul pentru tipul de cafea dorit.

Espressorul cu capsule a devenit o adevarat atracție în rândul utilizatorilor. Capsulele conțin cafea și alte ingrediente, astfel că acesta prepară diverse băuturi pe bază de cafea instant, cu spumă și gata de servit. Pot sa realizeze espresso, cappuccino, late, etc., devenind alegerea ideală pentru cei care doresc o cafea preparata ca la cafenea.

După ce fiecare consumator și-a ales tipul de espressor dorit, urmează și cele mai importante caracteristici. Acestea sunt date de :

-dimensiune: dimensiunea este un criteriu foarte important de alegerea a unui espressor. În funcție de dimensiunea bucătăriei, dar și de celelalte aparate electrocasnice regăsite în bucătărie, espressorul trebuie să aibă o dimensiune adecvată pentru a se integra în decor, dar și în suprafață avută la dispoziție. Pentru bucătăriile care nu dispun de suficient spațiu, un espressor cu dimensiune redusă și compact devine alegerea ideală.

– fiabilitate: fiabilitatea este un alt element extrem de important. Acesta trebuie să se bucure de garanție, așa că fiți atenți la clauzele incluse în garanție, de durabilitate, de materiale calitative, de tehnologie avansata.

-preț: prețul ar trebuie sa fie una dintre caracteristicile decidente și trebuie ca funcțiile aparatului să fie în concordanță cu acesta. Analizați bine fiecare funcție  și comparați mai multe aparate care se învârt în jurul acelei sume, apoi citiți comentarii și recenzii despre produsele respective pentru a vă putea forma o părere cât se poate de obiectivă.

-presiune: presiunea espressorului se calculează în bar și aceasta este cea care face diferența dintre un espressor calitativ și unul îndoielnic. Un espresosr bun începe cu 15 bar, în medie.

Pentru mai multe informații și întrebări nu ezitați să contactați echipa TopEspressoare.ro pe pagina oficială la secțiunea comentarii. Un reprezentant o să vă răspundă clar și obiectiv la fiecare întrebare.