Jocul este modalitatea prin care cei mici se relaxeaza, socializeaza, descopera lumea si isi dezvolta capacitatile innascute. De aceea, in calitate de parinti, trebuie sa acordam foarte multa atentie acestui aspect esential in cresterea si dezvoltarea lui.

Odata cu avansul tehnologiei, s-au conturat si diverste categorii, al caror scop final difera in functie de multe criterii. Cel mai important este ca parintii sa inteleaga ca este absolut necesar sa se implice in felul in care de dezvolta copilul si sa investeasca timp si resurse financiare in cele mai bune solutii pentru cei mici.

Care sunt tipurile de jocuri?

Jocuri care contribuie la dezvoltarea fizica – de cele mai multe ori acestea dezvolta si spiritul de echipa pentru ca majoritatea se joaca in echipa. Ele reproduc jocurile copilariei noastre si le transpun intr-o forma moderna, mult mai atractiva pentru cei mici. In felul acesta, ei se vor obisnui de mici cu miscarea, isi vor dezvolta anumite abilitati precum flexibilitatea sau mentinerea echilibrului si vor antrena in permanenta muschii.

Acestea vor contribui in mod decisiv mai tarziu, cand cel mic incepe scoala si, odata cu ea, si orele de educatie fizica. Acela este locul in care va reusi sa puna in practica toate capacitile dobandite. De asemenea, inclusiv la scoala, in mediu academic, profesorii folosesc diferite variante de jocuri pentru a-i determina pe cei mici sa faca sport si miscare in acelasi timp. In aceasta categorie intra in special cele de exterior. Puteti opta pentru seturi cu bile colorate, ansamblu corturi de joaca Deluxe City sau cortul de joaca indian Yakari Wigwam.

Jocuri care contribuie la dezvoltarea cognitiva – in aceasta categorie intra inteligenta logica, cea creativa si cea lingvistica. In functie de tip, copilul poate invata sa gandeasca logic si rational. Se va responsabiliza si va trebui sa ia decizii de unul singur, care vor decide soarta lui in jocul respectiv. Este important sa invete cu timpul sa nu se supere daca pierde si sa ia orice infrangere ca pe o experienta din care are de invatat pentru ca, pe viitor, sa gandeasca un alt tip de strategie de succes. De asemenea, daca parintele descopera talente la cel mic, ce pot fi fructificate, acest lucru sa poate face prin joaca.

In cea de-a treia categorie intra cele care il ajuta sa invete repede o limba straina de exemplu. Astfel, atunci cand vreti sa achizitionati cel mai bun produs pentru copilul dumneavoastra, cel mai bine este sa consultati un catalog al magazinului online shop 4 kids, cu oferte din cele mai diverse, pentru toate categoriile de varsta. Dintre aceste jocuri putem aminti telefonul multifunctional Be Smart sai triunghiul educativ Nature. In functie de preferintele celui mic, puteti opta si pentru atelierul cu unelte Wooden Workshop sau pentru jucaria educativa Volanul Muzical.

Jocuri care contribuie la dezvoltarea sociala – din punct de vedere al abilitatilor de comunicare. Atunci cand vine vorba de lucru in echipa, comunicarea este esentiala. De ea depinde succesul sau esecul oricarui tip de joc. Increderea in sine este de asemenea dezvoltata si gestionata. Atunci cand deprinde anumite miscari, copilul devine sigur pe abilitatile lui si ia decizii strategice in functie de acestea.

Reusita il va determina sa exploateze si mai multe variante si sa se foloseasca in mod constant de ele. Atentia este de asemenea antrenata; atentia la adversar, astfel incat sa ii stabileasca puterea si sa ii anticipeze miscarile. In functie de tipul de adversar si de abilitatile pe care le detine, copilul va invata cum sa gestioneze situatia si cum sa puna problema. Este vorba despre acele seturi precum cel de cofetarie, Golful Piratilor, Mega Ramp sau Deluxe Garage.