Daca e sa vorbim despre case de marcat, trebuie neaparat sa dezvoltam subiectul din doua mari puncte de vedere: utilitate si obligativitate. Si cum de obicei toata lumea incepe cu inceputul, eu vreau sa incep cu sfarsitul.

Asadar, hadeti sa vedem in primul rand, ce inseamna o casa de marcat din punct de vedere al obligativitatii. Casa de marcat este obligatorie, impreuna cu alte echipamente electronice, cum ar fi acele cantare electronice, in afacerile care se ocupa cu vanzarea cu amanuntul. Astfel, odata fiscalizata, o casa de marcat trebuie folosita pentru a se trece prin ea toate produsele vandute intr-un magazin, statul reusind astfel sa-si ia tva-ul in mod corect de la fiecare firma in parte.

Asta din punt de vedere al obligativitatii. Haideti insa care este si utilitatea unei case de marcat. O casa de marcat, este un dispozitiv electronic care memoreaza un numar de coduri de produse si prin care pot fi trecute toate vanzarile. Rezulta astfel faptul ca la sfarsitul unei zile, proprietarul unei afaceri ce desfasoara comert cu amanuntul, va sti exact ce produse a vandut, cate produse si cel mai important, care este valoarea totala a tranzactiilor.

In functie de amploarea unei afaceri, proprietarul isi poate alege o anumita casa de marcat. Astfel, poate cumpara o casa de marcat cu o rola sau cu doua, o casa de marcat care memoreaza pana la 10 000 de produse sau una care memoreaza mult mai multe, o casa de marcat simpla sau una ce poate fi interconectata atat cu un calculator cat si cu un cantar electronic.