Mutatul dintr-o locuinta in alta poate fi pentru oricine o experienta destul de stresanta. Insa cu cateva sfaturi aplicate asa cum trebuie vei reusi sa treci peste acest lucru fara dificultati prea mari. Data viitoare cand urmeaza sa te muti, tine cont de ele si vei vedea cat de mult iti usureaza munca.

In ceea ce priveste mutatul , aplica trei sfaturi simple:

1. Impacheteaza pe categorii. Mobila trebuie sa ajunga la mobila, electrocasnicele la electrocasnice, obiecte de valoare cu obiecte de valoare. In felul acesta vei putea acorda pentru fiecare in parte atentia de care are nevoie. La mobila trebui sa fii foarte atent cand le muti dintr-o parte din alta, din cauza picioarelor de lemn sau a manerelor care pot fi destul de fragile, iar la electrocasnice trebuie sa acorzi o atentie sporita pe drum. Zdruncinaturile prea puternice le pot defecta anumite parti din sistem. In ceea ce priveste obiectele de valoare, fie ca vorbim de acte sau de bijuterii, trebuie sa le tii tot timpul sub supraveghere, mai ales daca lasi si straini care sa te ajute cu transportul.

2. Nu folosi cutii foarte vechi. Cu totii stim ca cel mai simplu mod de a impacheta este sa punem lucrurile in cutii. Insa aici trebuie sa ai grija la cat de bune sunt aceste cutii. Daca nu sunt cutii speciale de impachetat si le mai si ai de foarte mult timp, este destul de probabil sa te trezesti ca cedeaza la greutate. Este foarte riscant pentru ca poti ajunge sa pierzi timp adunandu-le dupa jos, sau mai rau de atat, sa strici diverse obiecte.

3. Foloseste-te de etichete. Fiecare cutie in parte poate avea o destinatie specifica. Astfel ca, poti impacheta dormitorul in cateva cutii, bucataria in cateva cutii, baia si dormitoarele la fel. In cazul asta, daca ai copii, ii vei putea ruga sa isi puna singuri lucrurile in ordine odata ce ai dus fiecare cutie in camera ei.

Un ultim lucru deosebit de important: indiferent ca te muti pentru ca ai vazut o oferta buna in anunturile de vile Pipera, fie pentru ca ai nevoie de un alt spatiu pentru familia ta, asigura-te ca in momentul in care ai pornit la drum cu toate bagajele stii cu exactitate unde trebuie sa ajungi. Altfel va fi destul de neplacut sa invarti masina de colo colo incercand sa ajungi la destinatie.