In urma studiilor indelungate, Organizatia Mondiala a Sanatatii a stabilit faptul ca exista numeroase echipamente omniprezente in cotidian care constituie surse inepuizabile de radiatii electromagnetice, in frunte cu celebrul calculator de uz personal. Acesta este considerat a fi un factor constant de stres pentru organism, mai ales ca in multe cazuri el constituie suportul pentru job-ul unei persoane. In plus, folosirea indelungata a calculatorului ne asigura expunerea prelungita la radiatii, noi devenind astfel mult mai predispusi la a manifesta maladii grave, precum cancerul. Nu doar radiatiile electromagnetice sunt agentii fizici recunoscuti pentru aportul negativ pe care il aduc omului, ci si componenta de torsiune pe care calculatorul o manifesta asupra organismului.

Afectiunile nu se limiteaza doar la tumorile maligne care se pot aparea in orice organ al corpului, ci sunt completate si de bolile cunoscute ale sistemului reproducator, nervos ori de afectiunile nefaste la nivelul analizatorilor. Un alt argument pe care Organizatia Mondiala a Sanatatii il aduce in sprijinul cercetarilor sale este reprezentat de frecventa avorturilor spontane pe care le sufera reprezentantele publicului feminin care se expun radiatiilor electromagnetice, femeile care petrec mult timp in fata calculatorului fiind de aproximativ trei ori mai predispuse de a suferi un avort, in detrimentul acelora care lucreaza intr-un alt domeniu decat cel IT.

Avand in vedere faptul ca majoritatea adultilor sunt conectati intr-o maniera iremediabila cu acest gadget, specialistii recomanda testarea dispozitivului Torser – un concept revolutionar care prin a sa structura metalica reuseste sa tina la distanta radiatiile electromagnetice, fiind responsabil si pentru emisia unui camp de torsiune complementar. Adultii inglobeaza publicul targetat caruia i se adreseaza aceasta inventie a societatii actuale, pornind de la premisa ca radiatiile ofera background-ul perfect mutatiilor spontane. Avand in vedere faptul ca sistemul imunitar este puternic afectat de actiunea acestor radiatii se pot dezvolta cu usurinta boli incurabile, leucemia fiind un exemplu eligibil.

Desi este destinat in exclusivitate adultilor, copii au sansa de a se bucura de avantajele dispozitivului Torser prin intermediul parintilor, conditia fiind ca acestia sa il poarte in prezenta lor. Vorbim despre o necesitate la nivelul publicului infantil tocmai pentru ca reprezentantii acestui grup de varsta devin tot mai expusi la radiatii prin folosirea excesiva a gadget-urilor. Jucandu-se pe calculator, pe laptop, smartphone ori tableta, micutii reusesc sa acumuleze in organismul lor o cantitate uriasa de radiatii, acest surplus afectandu-le iremediabil functiile cognitive, precum concentrarea, atentia, inteligenta si abilitatea de memorare. In plus, medicii pediatri au demonstrat de-a lungul timpului faptul ca acei copilasi care petrec mult timp in fata televizorului, a calculatorului ori a oricarui alt ecran care poseda cristale lichide sunt mult mai predispusi malformatiilor cerebrale, celulele lor nervoase fiind modificate si indrumate catre un comportament anormal.

Ce-i drept, efectele negative pe care le manifesta calculatorul asupra sanatatii noastre sunt vizibile cu ochiul liber, nu putine fiind ocaziile in care ne-am simtit ametiti, obositi, stresati ori irascibili dupa ce am terminat programul de lucru la PC.