Este o necesitate sa fii “fit” si din ce in ce mai multa lume este preocupata sa fie in forma. Unii o fac pentru a dobandi un corp sexy, altii o fac pentru ca nu sunt multumiti de corpul lor, in timp ce altii o fac doar pentru ca sa ramana in forma si sanatosi. Ca atare, multe programe de fitness sunt disponibile pe internet, in sali, in reviste si in alte locuri. Unele dintre ele sunt prea scumpe.

Nu e necesar sa frecventezi salile de culturism sau fitness pentru a slabi si a obtine acel corp sexy. Exista destule carti disponibile despre slabit, chiar si rapoarte gratuite. Aceste carti despre slabit se bucura de publicitate si popularitate imensa, de numeroase testimoniale, astfel ca iti este greu sa te decizi ce plan vrei sa urmezi.

Inainte de a alege planul de slabit pe care il vei urma, citeste indicatiile de mai jos.

Dieta Dr. Atkins. Aceasta este o dieta care ofera cantitati ridicate de proteine si mai putini carbohidrati (acestia se gasesc in paine, cartofi si altele). Poti consuma carne si vegetale, la fel ca si paine si paste. Se pot consuma si grasimi, deci nu te sfii sa consumi si unt. Consumul de fructe si cereale este limitat. Dupa dieta, corpul va fi sarac in fibre si calciu si ridicat in grasimi.

Dieta Dr. Heller. Aceasta dieta ofera corpului cantitati foarte mici de carbohidrati. Se va consuma multa carne, vegetale, cereale si fructe. Oricum, inlocuirea carbohidratilor
cu o doza mai mare de carne poate sa ofere corpului cantitati mari de grasimi, in special grasimi saturate.

Programul “Alege sa slabesti”, de Dr. Goor. Aceasta dieta limiteaza consumul de grasimi. Se primeste un “buget” de grasimi, care poate fi administrat dupa preferintele fiecaruia. Nu esti fortat sa iti masori cu atentie cantitatea de carbohidrati consumata. Se poate consuma carne, pasare, lactate cu continut scazut de grasimi si fructe de mare.

De asemenea se pot consuma vegetale, fructe, cereale, paste fainoase. Aceasta dieta de slabire este destul de buna si sanatoasa, oferind cantitati normale de fructe, vegetale si grasimi saturate. Urmareste-ti nivelul de trigliceride. Daca e prea mare, atunci redu consumul de carbohidrati si consuma mai multe grasimi nesaturate.