Dupa cum fiecare din voi stiti, moda se schimba de la an la an. De fapt, nu cred ca a existat vreodata moda care sa ramana la fel si pentru urmatorul an, piesa dintr-o garderoba care sa fi fost la moda mai mult de 5-6 sezoane la rand. Asta pentru ca ritmul cu care ne miscam si ne schimbam este inimaginabil de rapid iar secolul vitezei ne face sa aducem ceva nou, in fiecare sezon, in orice domeniu.

In materie de incaltaminte pentru barbati in sezonul rece 2015-2016, vom vedea mai intai, ce a ramas la moda de anul trecut. Astfel, inca se mai pot cumpara pantofii cu talpa subtire subtire, bocancii eleganti sau ghetele pentru barbati accesorizate cu diverse detalii metalice. De cealalta parte, femeile pot apela la cizmele retro cu toc patratos, botinele cu platforma, pantofii nude si chiar pantofii peep-toe.

Bineinteles, au aparut tendintele noi. In linii mari, se poarta tocurile exagerat de inalte si multa blana. Daca e vorba de cizme, se poarta cu toc de 10 cm sau cu blana, fie fara toc dar din piele de reptila. Talpa ortopedica exagerat de inalta, nu lipseste, deasemenea. Ghetele sunt cele care anul acesta se poarta pana la glezne. Nu au deloc caracteristici speciale ci pur si simplu, se poarta cu toc sau cu talpa ortopedica inalta, cu sau fara prea multa blana.

La pantofi, apar unele schimbari, in sensul ca se poarta stilul retro, din lac si cu o talpa foarte inalta si foarte groasa. Cam astea sunt piesele care au ramas de anul trecut si noutatile in aceasta ramura a modei in general.