Stim cu totii ca in Romania de astazi educatia nu a intrat in atentia celor de la putere. Majoritatea dascalilor sunt fie incompetenti, fie indiferenti (pe buna dreptate, la ce salarii au!), salile de clasa sunt vechi de cand lumea, iar daca mai pui la socoteala ca nici macar manualele scolare nu ajung la toti elevii…nu poti sa ai asteptari mari la examenele cruciale din viata unul scolar.

Si atunci ce faci ca parinte? Cand vezi ca iubitii tai copii in care ai investit dragoste, timp si bani, care au potential, sunt isteti si prind repede se poticnesc tocmai datorita scolii care ar trebui sa-i invete…e pur si simplu trist.

Dar nu mai politizam! Lucrurile nu se vor schimba in scurt timp iar copiii tai nu trebuie sa sufere din acest motiv. Asa ca…cumpara-le manuale scolare, fa-ti timp sa le explici si acasa unele notiuni mai dificile, da-le meditatii si ofera-le tot suportul pentru o educatie exemplara. Copiii nostri vor fi cei care vor face schimbarea, vor aduce reforma si vor schimba mersul lucrurilor. Este de datoria ta sa le oferi dezvoltarea si educatia cea mai propice – sa ii faci sa gandeasca liber, sa aiba propriile opinii si cel mai important sa aiba INCREDERE in sine.

Asadar, nu lasa copiii fara manuale scolare, nu ii lasa sa uite materia invatata si sprijina-le proiectele personale. Cu siguranta toate aceste lucruri necesita mai multa dragoste, timp si bani pe care sa ii investesti in copiii tai si e foarte posibil sa nu dispui de toate resursele acestea. Cu atat mai nedrept este si faptul ca toate aceste lucruri ar trebui garantate de catre alti oameni si institutii ale statului, insa, cand te gandesti la viitorul copilului tau cu potential, cand te gandesti ca ar putea sa ajunga departe si sa ii mearga mai bine in viata – mai bine faci un efort!