O statiune mica, invecinata cu 2 Mai, Vama Veche a ajuns extrem de cautata in ultimii ani de catre turistii romani si nu numai. Cu siguranta ca datoram acest lucru atmosferei destinse de acolo, dar si a preturilor reduse. Plaja cu latimi ce depasesc pe alocuri 200 m, isi asteapta turistii cu nisip fin numai bun pentru stat la soare sau pentru intins cortul. La fel ca si Costinesti, Vama Veche are propria epava aflata la cateva sute de metri in larg.

Renumita pentru petrecerile ce dureaza pana in zori, Vama Veche este destinatia de vacanta a multor tineri din zilele noastre. Asadar daca asta cauti pentru vacanta de anul acesta nu mai sta pe ganduri. Planuieste-ti sejurul la mare inca de pe acum pentru ca distractie ca in Vama nu o sa mai gasesti nicaieri. Daca nu te incanta varianta cortului ai la dispozitie o serie de pensiuni sau hoteluri cochete ce au rasarit pe plaja in ultimii ani din dorinta autoritatiilor de a pune la dispozitia turistilor tot confortul.

Ai si o a treia varianta. Poti cere gazduire la localnicii din zona care vor fi bucurosi sa te cazeze, bineinteles contra cost. La Vama Veche vei avea parte de distractie si muzica buna cu bani putini. Nici pentru mancare nu-ti fa prea multe griji. Daca nu-ti aduci provizii de acasa, terasele sunt la tot pasul, iar masa de amiaza nu te va costa mai mult de 12 lei.

Asadar daca cauti distractie, vino in Vama Veche. Cu cortul sau la pensiune te vei bucura de o vacanta asa cum de mult cauti si care te va face sa iti para rau ca sejurul tau s-a incheiat atat de repede. Si sti care-i cel mai bun lucru din Vama? Nu trebuie sa-ti faci rezervare cu cateva luni inainte pentru a prinde un loc de cazare. Iti aduci cortul si ai rezolvat problema.