Ce cantam de  Craciun? Colinde. Minunat. Am gasit raspunsul, putem inchide subiectul. Sau…putem dezvolta?!

Bineinteles ca da. Colinde de Craciun sunt de atatea feluri si atat de diversificate incat mi-e greu sa o iau de la un capat. Cine nu a auzit de colindele lui Hrusca, cine nu le-a fredonat? Cine nu a ascultat de craciun, macar o singura data, o colinda de-a lui Fuego? Cine nu a ascultat in miez de noapte, minunatele colinde cantate de coruri ca Madrigal, unde se poate simti ce inseamna o voce virtuasa care produce fiori in suflet?

Sunt sigur ca fiecare din aceste colinde, au reusit mereu sa va rascoleasca in suflete si sa va aduca aminte de vremea in care erati copii mici. O vreme in care globul de brad il tineati in doua palme iar cadoul adus de mosu, era mai mare decat voi. O vreme in care era o placere sa mergi cu colinda alaturi de toti prietenii si sa veniti acasa, dupa caz cu nuci, colacei, mere, bomboane si chiar bani.

Poate nu mai sunteti copii, insa nu va impiedica nimeni sa cantati. Nu este nicaieri o lege, nu este o rusine. Este o placere si o bucurie imensa ca in noaptea de ajun si poate ca si in urmatoarele zile de Craciun. Sa mergi cu colindul. Sa-ti colinzi prietenii, parintii, rudele. Sa simti ca traiesti cu adevarat in spiritul craciunului.

Cu mic cu mare cantam colinde de Craciun in jurul bradului