Intalnirile din mediul virtual se practica de multa vreme. Deja nu mai este nimic surprinzator sa iti cauti si, daca ai noroc, sa iti si gasesti jumatatea pe internet. Pentru ca o actiune de acest fel sa aiba succes, trebuie sa fim foarte atenti la aspectele esentiale. Daca nu avem o strategie predefinita, s-ar putea sa ne lasam coplesiti de evenimente si discutii si sa uitam obiectivul principal.

Atunci cand apare un site nou de socializare, cum este cazul Likeon.ro, acesta incearca sa vina in fata utilizatorilor cu ceva nou, sa ofere o experienta pe care nu o intalnesti in celelalte cazuri. De ce? Pentru a atrage membri, impreuna cu care sa formeze o comunitate de oameni dornici de socializare si de stabilire a relatiilor pe termen lung.

De aceea, este important ca inainte de a incepe cautarea in mediul online, sa ne alegem site-ul cu intelepciune. In felul acesta, te vei asigura de faptul ca acolo este cel mai probabil sa iti gasesti jumatatea. O platforma cu milioane de membri nu este neaparat locul ideal. De cele mai multe ori, acelea reusesc cu greu sa filtreze interesele si sa ofere variante ideale. Este mult mai usor sa gasesti parteneri de discutie intr-un grup ceva mai restrans.

Ideal este sa te indrepti catre cele care iti pun la dispozitie o serie de sfaturi in dragoste, momente, idei si recomandari, pe care cu siguranta ti-ai dori sa le descoperi. Nu este de ajuns sa faciliteze comunicarea dintre doi posibili parteneri. Un site de socializare trebuie sa furnizeze si modalitati de a interactiona si idei de conversatii.

Ce trebuie sa fac pentru a-mi gasi jumatatea?

Alege pe cineva cu interese similare – incearca sa te orientezi catre acele persoane care au pasiuni asemanatoare cu ale tale. De exemplu, daca tie iti place sa calaresti, alege pe cineva cu aceeasi aplecare, poate un iubitor de cai sau poate un partener care face echitatie. Acesta este doar un exemplu, insa ideea de baza se invarte in jurul acestuia.

Nu fi pretentios – chiar daca esti o persoana mai selectiva, de data aceasta incearca sa oferi cate o sansa fiecaruia dintre cei care interactioneaza cu tine. Nu ai de unde sa stii de unde sare iepurele. Mai ales ca nu te costa nimic sa porti o conversatie online. Nu implica iesitul la intalnire, interactiunea verbala sau fizica.

Fii sincer – chiar daca exista unele persoane carora le place sa se joace cu mintea celorlalti, nu trebuie sa te numeri printre ele. Gandeste-te cat de neplacut este pentru cineva care chiar isi cauta un partener. E important sa raspunzi sincer la intrebari si sa furnizezi informatii reale despre tine.

Nu exagera – nu te crede mai mare si mai tare decat esti cu adevarat. Nu incerca sa conturezi despre tine o imagine idealizata, pe care nici macar tu nu o crezi. Cel din fata ta trebuie sa stie exact cu cine vorbeste si care sunt asteptarile si dorintele tale. De asemenea, ai grija sa nu pari arogant sau narcisist. Este de-a dreptul deranjant, mai ales in mediul virtual.

Mai putin inseamna mai mult – cel putin la inceput. Dezvaluie in mod treptat detalii despre tine si despre viata ta, astfel incat sa starnesti cat mai mult interesul celui cu care vorbesti.

Nu te teme de refuz – este normal sa se intample. Insa, atata timp cat se intampla in mediul online, nu ar trebui sa te lasi afectat de el. Asa cum si tu esti liber sa iei decizii de acest fel, asa si interlocutorul tau poate intrerupe oricand legatura.