Daca sunteti proprietarul unui animal de companie, alegerea parchetului potrivit este un aspect crucial care trebuie luat in considerare in procesul de planificare interioara. Multe persoane pretind ca podelele acoperite cu parchet nu sunt potrivite, ba chiar mai mult, ca acestea ar trebui evitate de cei care locuiesc sub acelasi acoperis cu o pisica sau un caine. Dar, in general, daca faceti alegerile corecte, nu exista niciun motiv pentru care ar trebui sa renuntati la ideea de a avea acest element natural si ecologic de decorare acasa sau sa va confruntati cu o alegere radicala: parchetul sau animalul de companie.

Labutele care calca pe parchetul lacuit nu (mai) pot fi invinovatite de urme si zgarieturi

Cel mai important sfat este sa investiti in podele din lemn de esenta tare. Rasinoasele nu sunt cu siguranta recomandate, deoarece investitia initiala mai mare intr-o podea din lemn de esenta tare va deveni o afacere mai buna pe termen lung. Parchetul din lemn stratificat de esenta tare este mai durabil in comparatie cu cel din rasinoase, va face fata mai bine unui trafic intens generat atat de animalele de companie si de cei care va calca pragul si nu va fi atat de usor deteriorat sau zgariat. In astfel de cazuri, optiunile cele mai populare sunt specii de lemn cum ar fi ipe, artar sau nuc.

O locuinta eleganta care va oferteaza musafirii cu un vibe primitor

Daca va doriti ca locuinta dumneavoastra sa arate intotdeauna impecabil, alegeti parchet laminat masiv, insa de o calitate exceptionala, nu cel mai ieftin de pe piata. Tinand cont ca, in general, gherutele animalelor de companie provoaca adesea zgarieturi pe podea, este esential sa aveti ocazia sa impiedicati astfel de daune. In cazul pardoselilor din lemn masiv, precum parchetul din lemn stratificat, veti putea repara pardoseala de mai multe ori pe parcursul duratei sale de viata, in timp ce pardoseala din lemn de calitate inferioara nu permite acest lucru.

Mai mult, alegeti un finisaj gros pentru podea. Din perspectiva unui proprietar de animale de companie, ambele finisaje lacuite si cu ulei au avantaje si dezavantaje. Zgarieturile sunt mai usor vizibile pe parchet lacuit in comparatie cu cele cu finisaj uleios, dar finisajul lacuit va rezista, in general, la uzura mai mult timp. Deci, daca ati ales deja speciile de pardoseli din lemn masiv si ati ales fie finisaj lacuit sau uleiat, acum trebuie sa va concentrati asupra altor aspecte si masuri pe care trebuie sa le luati in considerare si sa le puneti in aplicare pentru a va ajuta sa pastrati aspectul grozav pentru mai mult timp.

Curatati labutele animalului inainte de a intra in casa sau in apartament si uscati-i blanita daca aceasta este umeda. Combinatia de murdarie si apa poate provoca daune serioase in timp, deci fiti atenti si faceti tot ce puteti pentru a impiedica astfel de situatii. In plus, ingrijiti regulat gherutele animalelor de companie. Ghearele lungi pot zgaria si deteriora podelele din lemn, mai ales daca animalutul dumneavoastra este foarte plin de viata si adora sa alerge prin casa.

In plus, amintiti-va intotdeauna sa stergeti urmele de lichid de indata ce apar. Chiar daca animalele mai mari nu sunt susceptibile de a avea mici accidente, daca se intampla sau daca aveti un catelus sau un pisoi, curatati imediat urina. Urina poate provoca pete profunde, adesea greu de indepartat. Amoniacul din urina provoaca decolorari si pete inestetice in podele din lemn.