Foarte cunoscuta pentru multiplele roluri pe care aceasta le indeplineste in materie de sanatate, menta este o planta medicinala cu proprietati curative. Avand multiple roluri in materie de sanatate, un ceai de menta este si un mod eficient de a slabi, deoarece menta are proprietatea de a reduce pofta de mancare, mai ales daca este sub forma de ceaiuri.

Frunzele de menta contin o cantitate mare de uleiuri volatile, substante polifenolice, taninuri, flavonoide si principii amare, fapt care va determina lipsa poftei de mancare, de aceea frunzele de menta sunt recomandate pentru ceaiuri de slabit. Datorita substantelor pe care menta le contine, ea este un stimulent al intregului aparat digestiv. Desi in general aceste ceaiuri destinare pierderii de kilograme in plus au efect laxativ, ceaiul de menta are doar un efect care va va face sa va pierdeti pofta de mancare , mai ales daca se gaseste in combinatie cu lamaie.

Unul din dezavantajele acestei curi este ca nu poate fi urmata de persoanele care sufera de boli ca ulcerul gastric sau duoden, insa in cazul in care acestea isi doresc in mod deosebit o cura de slabire cu ceai de menta trebuie sa consulte un medic specialist care le va prezice ceea ce este mai potrivit situatiei lor.

Pentru prepararea acestui ceai sunt necesare multe frunze de menta indiferent de starea in care acestea se gasesc uscate sau proaspete, puse in apa timp de 5 minute , apa fiind bineinteles clocotita, iar in cazul in care nu il puteti bea simplu, nu este foarte bine sa puneti zahar, cel mai potrivit ar fi sa puneti miere dupa gust.