Daca esti nou intr-ale epilarii si inca nu observi rezultate prea multumitoare sau esti doar curios sa descoperi toate secretele epilarii, atunci ai ajuns in locul potrivit. Am scris cateva dintre cele mai importante secrete ale epilarii eficiente.

Alege epilatorul potrivit

Daca nu ti-ai luat inca un epilator si nu esti sigur dupa ce sa te ghidezi, ar fi cateva surse online care sa-ti ofere o mana de ajutor. Exemplu: www.epilatorbun.ro recomanda cateva epilatoare de top la preturi accesibile. Alte informatii utile sunt disponibile si aici: www.expertreviews.co.uk.

Foloseste un aparat de ras cu 3-5 zile inainte de epilare

Folosind epilatorul pe parul putin crescut, durerea va fi cu mult atenuata in comparatie cu epilarea parului mare.

Epileaza-te dupa o baie sau un dus fierbinte

E indicat sa faci un dus fierbinte nu doar pentru a slabi legaturile firelor de par, dar si pentru a indeparta uleiurile naturale sau lotiunile din piele.

Exfoliaza-ti pielea

Prin exfoliere vei preveni atat cresterea pe sub pielea a firelor de par epilate, dar vei indeparta si celulele moarte. Daca n-ai mai avut parte de un proces de exfoliere pana acum, te asigur ca experienta este una placuta.

Epileaza-te seara

De regula, dupa fiecare epilare vor aparea puncte rosii pe piele. Daca urmezi toti pasii mentionati mai sus, atunci acele puncte vor disparea pana dimineata, motiv pentru care iti sugerez ca epilarea sa aiba loc seara, nu foarte tarziu.

Cum se foloseste epilatorul

Daca e prima data cand utilizezi unul, atunci seteaza cea mai mica treapta de viteza si setarile cele mai blande. Nu uita ca acesta trebuie sa formeze cu pielea un unghi de 90 de grade, adica epilatorul trebuie sa fie perpendicular pe piele.

Nu apasa pe epilator, acesta trebuie sa alunece pe piele. Intotdeauna misca-l in directia opusa cresterii firelor de par. Spre exemplu, parul de pe picioare creste, de regula, de sus in jos, dar daca observi fire care au directii diferite de crestere, atunci poti efectua o miscare circulara. Nu te grabi foarte tare, altfel risti sa nu apuci fiecare par si sa trebuiasca sa reiei procesul.