Toata lumea detine cel putin o pereche de pantofi sport. Popular, noua ne place sa ii numim adidasi, dupa brandul care i-a facut celebri. Fie ca alergam sau mergem la sala, fie ca practicam  un sport sau ca pur si simplu ne place sa ne simtim comozi in orice situatie, pantofii sport sunt alegerea evidenta a fiecaruia dintre noi. Mai jos am facut un top, bazat pe vanzari si popularitate, al principalelor branduri de incaltaminte sportiva si vom incepe, evident, cu cei de la care le-a pornit numele.

  • Adidas

Acest brand se identifica intocmai cu performanta sportiva, datorita numelui pe care si l-a facut in lumea sportului prin sustinerea continua de-a lungului timpului a atletilor de performanta. Adidas este un brand nemtesc, pe piata din 1948 si care nu a dezamagit niciodata.

  • Nike

Cel mai cunoscut brand American de pantofi sport este Nike. Datorita avantului economic al SUA, in momentul de fata, Nike este pe locul intai la vanzarile mondiale de adidasi. Insa, investirea de resurse in cercetare si tehnologie si calitatea ridicata a produselor este cea care i-a facut populari printre iubitorii de incaltaminte sportiva.

  • Puma

Fratele mai mic al creatorului Adidas (la propriu) a venit cu acest brand distinct prin designul unic al pantofilor. Cu adidasi Puma, calitatea nemteasca a aratat ca poate avea si un aspect deosebit.

  • Reebok

Varianta de zi cu zi a pantofilor sport Adidas – Reebok, au pornit pe piata ca un inlocuitor de buna calitate a adidasilor in situatii mai lejere, cum ar fi exersatul zilnic sau alergarea. Astazi a ajuns unul dintre cele mai bine vandute branduri internationale.

  • Fila

In ciuda faptului ca Fila sunt pantofi sport fabricati in Italia, piata americana este cea care i-a popularizat, mai precis prezenta activa a acestui brand in campionatele de basket prin sponsorizarea si sustinerea practicantilor acestui sport.

  • Converse

Desi Fila sunt cei care si-au facut un nume din implicarea activa in basket, cei care au creat prima gheata sport special conceputa pentru acest sport, au fost Converse. Astazi principalul actor de pe piata de tenesi, este extrem de popular in randurile generatiei tinere. Pentru a sustine acesta popularitate, Converse face periodic contracte cu marile case de moda pentru a veni cu modele noi pentru tenesii comercializati.

  • K-Swiss

K-Swiss, dupa cum ii spune si numele, un brand elvetian, s-a facut remarcat prin penetrarea pitei pantofilor sport prin adresarea unui sport foarte populat in Europa: tennisul. K-Swiss au introdus pe piata prima pereche de tenesi din piele, iar calitatea pantofilor produsi de ei este aclamata de iubitorii de sport din intreaga lume.

  • Ecko

O companie englezeaza promotoare a stilului urban, a patruns pe piata incaltamintei sportive cu o inovatie: adidasii pentru skateri! Niste adidasi cu talpa dreapta, pentru a adera perfect la skateboard, acesti pantofi au devenit extrem de populari in ultimii ani, odata cu cresterea comunitatii iubitorilor acestui sport. Skate-ul a devenit un stil de viata si adidasii Ecko sunt elementul cheie al acestuia.

  • Hi-Tec

Hi-Tec este un brand veteran de provenienta britanica, adresat iubitorilor de sporturi outdoor. Hi-Tec vine, dupa cum ii spune si numele, cu cea mai inalta tehnologie, cand vine vorba de pantofi pentru hiking, biciclism sau catarat. Practicantii de astfel de sporturi ii recomanda si i-au adus in topul celor mai apreciate branduri de incaltaminte sportiva