Bansko este una dintre cele mai populare destinatii de iarna europene, Borovets intruchipeaza o destinatie de vacanta cu specific istoric, iar Pamporovo isi bucura turistii cu peisajele sale insorite vreme de aproximativ 120 de zile pe an. Asadar, Bulgaria ofera turistilor romani nenumarate optiuni in momentul in care vine vorba despre distractia pe partie. Fara indoiala, fiecare statiune mentionata se bucura de o gama impresionanta de hoteluri si resort-uri de lux, la care se adauga kilometri ingrijiti de partie imaculata sau piscurile celor mai atragatori munti Balcanici.

Bansko. O succinta descriere pentru cei care doresc sa isi organizeze o vacanta la ski in Bulgaria in anul 2017. Ei bine, statiunea Bansko se situeaza in apropierea capitalei bulgaresti Sofia, o distanta de aproximativ 160 de kilometri existand intre aceste doua puncte de atractie. Imprejmuita de muntii Pirin, aflata la nu mai putin de 927 de metri altitudine, statiunea Bansko atrage tot mai adesea atentia turistilor europeni care se delectau pana acum cu partiile elvetiene sau cu cele frantuzesti.

Iar pentru cei care nu doresc sa se limiteze la un skipass in statiunea Bansko, atunci ar trebui sa se familiarizeze putin cu imprejurimile acestei destinatii. La o simpla privire veti observa faptul ca in imediata apropiere a statiunii Bansko se regaseste pe harta Dobrinishte – o destinatie montana mai putin cunoscuta si populara, insa la fe de atragatoare si captivanta prin intermediul partiilor sale spectaculoase. Doar 10 minute va despart de minunatiile statiunii Dobrinishte – locul unde skipass-ul isi scade pretul cu aproximativ 2/3 din cel vecin.

Nici Borovets nu se lasa mai prejos in momentul in care vine vorba despre atragerea turistilor europeni, aceasta bucurandu-se si de un puternic vibe istoric. Situata la mai putin de 75 de kilometri de capitala Bulgariei, Borovets incanta turistii prin intermediul partiilor bogate, acestea fiind apretate de o sumedenie de localuri, hoteluri moderne, dar si restaurante cu specific regional. Doua dintre aspectele care definesc statiunea Borovets se raporteaza la numarul impresionat de partii – 53, dar si la faptul ca sezonul montan se prelungeste pana in mijlocul lunii aprilie. Motivul este unul simplu de intuit si se raporteaza la faptul ca partiile statiunii Borovets incep de la altitudini spectaculoase, de cel putin 2600 de metri.

Pamporovo poate fi considerata o alternativa pentru turistii care provin din sudul Europei, aceasta fiind situata la o distanta de circa 250 de kilometri de Sofia. Aici sunt asteptati skiorii cu un grad limitat de experienta, partiile fiind amenajate in asa fel incat sa ofere acestora posibilitatea de a deprinde treptat tainele sporturilor de iarna. Nu-i de mirare faptul ca cel mai inalt punct la care aveti acces din statiunea Borovets atinge doar 1926 de metri, spre deosebire de Borovets sau Bansko – partiile acestora din urma incepand de la inaltimi de minimum 2000 de metri.