Construiti un fond de urgenta
Fondurile de urgenta creeaza un tampon financiar care va poate mentine pe linia de plutire in momente de nevoie, fara a fi nevoie sa va bazati pe imprumuturi cu dobanda mare sau sa maximizati o linie de credit. Aceste fonduri pot fi utilizate pentru a plati cheltuieli mari, neasteptate, cum ar fi facturile medicale, pierderea unui loc de munca, reparatii auto sau repararea sau inlocuirea aparatelor electrocasnice.

Pentru a va construi fondul de urgenta, stabiliti un obiectiv lunar de economii – chiar si o suma de pana la 50 USD pe salariu poate avea un impact in timp – si creati o modalitate prin care fondurile sa fie transferate automat in cont de fiecare data cand sunteti platit pentru a face sarcina mai putin descurajanta. Verificati periodic contul si ajustati daca este necesar sau daca bugetul dvs. va permite. O regula buna este de a pune deoparte 3-6 luni de cheltuieli de intretinere.

Tineti evidenta creditului dvs.
Scorul dvs. de credit ofera creditorilor si altor parti o modalitate rapida de a va face o idee despre istoricul dvs. financiar si capacitatea dvs. de a plati. A avea un scor de credit bun ofera de obicei rate mai bune ale dobanzii si faciliteaza obtinerea aprobarii imprumuturilor, inchirierea unui apartament, incheierea unui credit ipotecar sau finantarea achizitiilor mari. Un credit slab va poate impiedica cu rate mai mari si poate duce la refuzarea cererilor potentiale de imprumut.