Calitatea si longevitatea unei amenajari cu gazon artificial este determinata de mai multi factori cum ar fi: tipul si scopul suprafetei cu gazon artificial, materialele folosite, designul suprafetei, construcitia gazonului, calitatea instalarii acestuia, utilizarea numai in scopul pentru care a fost amenajat, intensitatea folosirii acestuia sau folosirea cu mijloace neadcvate suprafetei, razele UV.

Rezistenta si longevitatea poate fi sporita in cazul in care terenul este amenajat intr-un spatiu inchis din structura metalica, de obicei, acoperit cu prelata. Veti fi sfatuit de catre specialistii nostril care sunt cele mai optime tehnici de instalare a gazonului.

Calitatea manoperei este si ea foarte importanta, eventualele greseli din partea unor personae neavizate in cazul instalarii acestui tip de gazon poate conduce la imperfectiuni de amenajare si pot cauza un discomfort in utilizare.

Alt subiect in care putem sa va sfatuim cu buna stiinta este capacitatea sistemului de drenare, deosebit de important in cazul sistemelor neacoprite. Este foarte important ca apa sa fie efficient absorbita pentru a mentine suprafata in stare buna de functionare si pentru a evita alunecari sau alte accidentari.

Urmatoarele situatii ce le vom prezenta necesita inlocuirea gazonului artificial: cand suprafata nu mai poate absorbi socurile cauzate de cazaturile atletilor, cand apar deviatii neasteptate ale traiectoriei mingii in timpul jocului, denivelarile ce apar ca urmare a folosirii excessive a granulelor de cauciuc sau cand sistemul de sustinere a firelor de iarba este uzat.

Asadar, este important sa consultam specialistul inainte sa facem o alegere cu privire la instalarea gazonului artificial. Acesta va va sfatui sa faceti cele mai bune alegeri pornind de la materialele cele mai potrivite, instalare optima, manopera, sfaturi privind intetinerea si maximizarea pe cat posibil a duratei de folosinta a terenului. Consultanta este imperios necesara in orice domeniu, iar in cazul gazoanelor artificiale, chiar daca vi se pare un domeniu accesibil, lucrurile nu stau chiar asa. Nu ezitati sa ne contactati pentru cele mai bune sfaturi in domeniu.