Fiecare societate comerciala, indiferent de statutul si de influenta pe care o detine in mediul autohton trebuie sa se ingrijeasca de toate demersurile necesare pentru a asigura angajatilor sai un fundal profesional optim, garantandu-le servicii calitative si responsabile de protectia muncii.

Exceptand grija sau respectul pe care il aratati angajatilor, in contextul unui accident spontan de munca dumneavoastra veti avea drept suport legal dosarul SSM ( Securitate si Sanatate in Munca), dar si cel SU – destinat cu precadere situatiilor de urgenta, alcatuit cu responsabilitate de o echipa de profesionisti.

Mai mult decat atat, in lumina nefavorabila a unui asemenea incident, compania sau societatea dumneavoastra nu va avea de suferit daca v-ati ingrijit in prealabil sa semnati un contract cu una dintre acele firme de protectia muncii profesioniste, ce v-au asigurat de-a lungul colaborarii echipamentele de protectie necesare, instructaj periodic tuturor angajatilor, dar si dotarile necesare situatiilor limita.

Si totusi, chiar daca avantajele contractarii unor firme protectia muncii sunt numeroase, angajatorii aflati la inceput de drum nu constientizeaza inca din prima instanta importanta pe care aceste servicii externe o aduc companiilor lor. Iar daca va numarati printre antreprenorii ce s-au decis sa isi contruiasca o afacere prospera pe cont propriu, cel mai probabil ar trebui sa aveti in vedere faptul ca o data ce dezvoltarea companiei dumneavoastra va atrage dupa sine angajarea primelor persoane, calificate sau necalificate, va interveni si obligativitatea serviciilor de protectia muncii.

Si nu, aceasta cerinta legala nu este reglementata in functie de domeniul in care activati, ci intruchipeaza o obligatie omogena pe care trebuie sa o respecte fiecare angajator in parte. Legile alcatuite in acest sens sunt deosebit de complexe, tocmai pentru ca problematica se raporteaza la siguranta fortei de lucru, protejarea oamenilor care bifeaza posturile de lucru fiind un obiectiv primordial. Asadar, care ar fi serviciile pe care trebuie sa le cautati in grila firmelor specializate in prevenirea si protectia muncii?

  • Intocmirea dosarului SSM intruchipeaza prima cerinta care trebuie sa fie oferita de o companie de profil, la care se adauga si posibilitatea acestora de a oferi servicii destinate situatiilor de urgenta (SU)
  • Serviciile PSI au devenit un adevarat plus prin care companiile de securitate si siguranta a muncii ii atrag tot mai adesea clientii, ele raportandu-se la prevenirea si stingerea incendiilor spontane.
  • Important ar fi ca o companie de SSM & SU sa va ofere si servicii de medicina muncii, indispensabile pentru fiecare angajat in parte, chit ca acesta lucreaza in program part-time sau cu norma intreaga
  • De preferat ar fi sa mizati pe companiile ce se ocupa si de comercializarea echipamentelor de securitate
  • Nu uitati sa va asigurati de faptul ca personalul firmei respective se ocupa si de verificarile echipamentelor existente la sediul societatii dumneavoastra, sau in incintele in care lucreaza angajatii: stingatoare, PRAM.
  • Nu in ultimul rand, inainte de a opta pentru seviciile unei anumite societati, analizati obiectiv toate ofertele existente pe piata, incepand cu grilele lor de preturi, pana la recenziile pozitive sau negative primite din partea clientilor lor.

Responsabilitatea pe care v-o asumati asupra fiecarui angajat in parte intruchipeaza cea mai de pret promisiune pe care o puteti oferi unei persoane de la care asteptati un randament multumitor, dar si seriozitate si amabilitate.