Celebrarea Craciunului este momentul din an pe care cu totii il asteptam cu nerabdare, astepand calmi si bucurosi prima zapada si momentul impodobirii bradului. Multi dintre noi ne planificam vacante, ne gandim la diverse metode de sarbatorire a Craciunului si a Revelionului si…putem spune ca privim optimisti spre viitor. Iar faptul ca Mantuitorul nostru Iisus Hristos s-a nascut pe 25 Decembrie, face Craciunul sa fie o sarbatoare apreciata de crestinii de pe intreg globul.

De Craciun obisnuim sa ne decoram locuinta cu diferite ornamente si luminite, sa cumparama si sa imbodobim bradul, si nu in ultimul rand..obisuim sa colindam si sa primim colindatori. Este o sarbatoare frumoasa la care luam parte cu totii. Craciunul ii uneste pe oameni, iar dragostea si bunatatea sunt doua din caractersiticile principale ale acestei sarbatori.

Decoratiunile de Craciun incep incet-incet sa umple supermarketurile, lumea devine mai agitata si multi dintre noi iesim sa cumparam fel si fel de lucruri pentru a sarbatori Craciunul. Aceasta este perioada cu cele mai mari vanzari din an, fiindca multi cumpara fel si fel de obiecte pentru a le oferi cadou, multi isi fac si fel de provizii alimentare si foarte multi dintre noi petrecem zile intregi in perioada 20 Decembrie – 5 Ianuarie. Tot in aceasta perioada tind sa se desfasoare si cele mai multe actiuni caritabile, iar acest lucru cred ca spune multe despre cum oamenii isi schimba starea de spirit in aceasta perioada a anului.

Cu toate acestea, cred ca cele mai asteptate momente sunt impodobirea bradului si desfacutul cadourilor. Cum suntem obisnuiti, in ajun de Craciun oferim celor dragi fel si fel de cadouri, iar ziua cand urmeaza sa desfacem aceste cadouri este apreciata de toata lumea, in special de copii.

Una peste alta, in perioada Craciunului familiile se reunesc, voia buna pluteste in aer, iar distractia si bucatele traditionale nu lipsesc din peisaj.