Kilogramele in plus reprezinta o problema cu care se confrunta cea mai mare parte a populatiei civilizate a planetei. Principala cauza a acestei probleme o reprezinta lipsa exercitiului fizic, dar de neglijat nu sunt nici stresul, alimentatia nesanatoasa si neechilibrata sau mancatul la ore total diferite de la o zi la alta sau la ore foarte tarzii.

Din pacate in aceasta categorie ma incadrez si eu. De cand am inceput sa lucrez la birou, stresul, mancatul pe fuga si lipsa timpului liber alocat sportului si-au spus cuvantul. De atunci m-am ingrasat foarte tare. Nu am fost niciodata un adept al dietelor, nu am tinut niciodata regim, dar ne mai suportand situatia de fata, am zis ca toate au un punct de plecare.

Am inceput sa caut pe net solutii, raspunsuri la intrebarea “cum as putea slabi?”. Acestea n-au intarziat sa apara. Am gasit cateva site-uri de specialitate si am descoperit in ele cateva diete care meritau incercate. Initial am dat peste dieta Zone – folosita si de celebritati, acest regim se bazeaza in special pe distribuirea echilibrata a caloriilor.

La inceput a fost foarte bine, insa pe parcurs am realizat ca timpul nu-mi permite sa numar calorii, carbohidrati, proteine si asa mai departe, asa ca am renuntat. Am descoperit ulterior dieta South Beach si de atunci nu m-am mai desprins de ea. Aceasta dieta asigura tot ce ii trebuie organismului si este impartita pe 3 faze.

Prima faza e cea mai grea si cea mai restrictiva. Asa a fost si pentru mine, insa odata ce-ai trecut de faza aceasta totul devine rutina. Cu a doua faza am reusit sa slabesc 15 kilograme in 4 luni si acum, tot ce trebuie sa fac este sa urmez faza a 3a prin care trebuie doar sa ma mentin la greutatea actuala. Lucrul bun la aceasta dieta este ca mai poti “trisa” din cand in cand, odata ajunsi la ultima etapa, insa nu trebuie facut un obicei din acest lucru.