Marmura este o alegere excelenta pentru aplicatii interioare – totusi, exista si anumite tipuri de astfel de piatra ce sunt potrivite pentru utilizari in spatiile exterioare. Marmura inchisa la culoare isi va pierde din intensitate in lumina solara si aproape toate placarile cu marmura isi vor pierde din finisajul polizat de-a lungul timpului. Asadar, daca esti preocupat mai mult de durabilitate si rezistenta in timp, dincolo de orice alt aspect, specialistii recomanda sa te indrepti si catre optiunile de granit, disponibile de asemenea in centrele de exploatare, prelucrare si distributie din tara noastra.

In cautarea unor astfel de placari cu marmura, e bine sa se tina cont de urmatoarele aspecte (referitoare la societatea cu care se colaboreaza):

– prezenta unei game cat mai diversificate si complete de materiale, in stoc. Acest lucru poate sa favorizeze atat obtinerea unor preturi mai bune, mai avantajoase, cat si timpi mai mici de livrare. Desigur, ultimul aspect se refera in special la cantitati mai mici de placi de marmura (sau orice alta piatra).

– oferirea tuturor serviciilor aferente unor decoratiuni, exterioare sau interioare, cu marmura: proiectarea, productia, transportarea, montajul si solutiile de intretinere.

E foarte important sa retinem urmatoarele lucruri:

– marmura e un produs al …naturii. Niciodata doua piese, doua bucati de piatra nu vor fi identice. Ele vor varia in culoare, textura, urme. In anumite roci e posibil sa gasim pete, fosile, formatiuni ca de scoici, gaurele, fasii deschise, pete de fier si schimbari ale formatiunilor prezente.

– marmura este tot mai frecvent utilizata in bucatarii (desi ea a fost introdusa si folosita in astfel de incaperi de sute de ani, in special in Europa); astfel ea nu e folosita doar pentru blaturi, ci si pentru alte tipuri de placari – pardoseala, pereti etc.

– exista anumite tratamente de protectie pentru aceste placari cu marmura, care nu se interpun cu incredibilele design-uri obtinute cu aceste materiale.

Daca doriti sa obtineti cele mai bune rezultate in amenajarea proprietatii detinute, prin utilizarea acestor materiale, e bine sa apelati la arhitecti, arhitecti de peisagistica, designeri interiori sau sa urmati anumiti pasi – pentru a alege corect tipul de piatra si a-l monta intr-un mod adecvat:

– intelegerea diferitelor tipuri de piatra naturala

– cunoasterea modalitatilor de prelucrare si finisare a acestor roci

– intelegerea  modului in care caracteristicile unice a diferitelor tipuri de piatra (fie marmura, fie altceva) afecteaza performantele lor, ca si material de constructie.